Matematik

Vektorregning

27. oktober 2008 af Maiken90 (Slettet)

Hej.

Hvordan beregner man vektor b, når man ved, at vektor a (1,2) og Vektor a * vektor b =21 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af peter lind

Lad b1 være en vektor i samme retning som vektor a. Vælg længden af b1 så b1*a=21. Løsningen på opgaven er så b1+t* tværvektor a, hvor t er et reelt tal.

Du kan også kalde vektor b's koordinater for (x,y). Ligningen Vektor a * vektor b =21  bliver så til en lineær ligning med 2 ubekendte.


Svar #2
28. oktober 2008 af Maiken90 (Slettet)

Kan du måske forklare det på en lidt anden måde? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af peter lind

Der skal gælde (1,2)*(x,y)=21


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.