Matematik

Andengradsligninger

17. oktober 2004 af Perkerjoe (Slettet)
Hej...!

Er der nogen som ved hvordan man beviser en andengradsligning..!???

På forhånd tak.!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

mener du hvordan man beviser løsningsformlen for en andengradsligning?
i så fald, så kig her

http://www.matlex.dk/ligninger.html#andengrad

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2004 af salbeik (Slettet)

En ligning af typen: ax^2 + bx +c = 0 ,a 0

Sætning:
For andengradsligningen ax^2 + bx +c = 0
med diskriminanten d = b2 –4ac
Hvis d
Hvis d > 0 har ligningen to løsninger, nemlig x =
Hvis d = 0 er der én løsning, nemlig x =

Bevis:

ax^2 + bx +c = 0 <-> ,ganger med 4a
4a^2x^2 + 4abx + 4ac = 0 <-> , lægger b2-4ac på begge sider

4a^2x^2 + 4abx + c+ b^2 = b^2-4ac <->

, sætter b^2-4ac = d

(2ax)^2 + 2·2abx + c+ b^2 = d , faktoriser

Benytter nu formlen: (p+q)^2 = p^2 + q^2 + 2pq hvor p = 2ax og q = b

(2ax + b)^2 = d (1)


Vi deler nu på i to tilfælde.

d

d ? 0 Er højre side positiv eller lig 0 kan vi lave en omskrivning:

2ax + b = +-sqrt(d) <-> x = (-b* (+-sqrt(d)))/2a det ses at hvis d er lig med 0 så er det -b/2a

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2004 af salbeik (Slettet)

Hvis det hele virker lidt rodet, så kan du lige sende mig en mail, så sender jeg dig et dokument som jeg selv har lavet i tidernes morgen. Dokumentet var nemlig fra Word og derfor blev kopieringen ind i browseren lidt rådet, idet denne ikke understøtter equation editor (hvilke betød manuel rettelse- håber ikke jeg glemte noget). Min mail: [email protected]


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2004 af salbeik (Slettet)

Ahhh, mit dokument er lige blevet tilgængelig på siten den hedder: Matematik 1g komplet pensum gennemgang

Som navnet siger indeholder den også ALLE beviser og ALT andet fra Matematik c-niveau. Så der skulle du kunne få svar på alle resterende spørgsmål du kunne komme til at få, resten af året.

Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.