Matematik

Logaritme

28. oktober 2008 af MalteJørgensen (Slettet)

hey

kan ikke huske reglerne for Logaritme.

har svært ved bare at regne en som Log(2x+4)=1

eller Ln(2x+3)=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af Isomorphician

Det omvendte af log er 10x. Brug dette på begge sider af lighedstegnet.

Det omvendte af ln er ex. Brug dette på begge sider af lighedstegnet.

Fx.

log(4x) = 2 <=>

4x = 102 <=>

4x = 100 <=>

x = 25


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Log(2x+4)=1

2x+4=101

...

Ln(2x+3)=1
2x+3=e1

...


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af mathon

exp10(log(2x+4)) = exp10(1)

2x+4 = 101 = 10
...........................................

exp(ln(2x+3)) = exp(1)

2x+3 = e1 = e


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.