LaTeX

Brackets

29. oktober 2008 af virious (Slettet)

Hej

Jeg har et lille problem med \{ - hvordan får jeg den til at dække over to linier?

Altså:

\begin{align*}

\{ y = 2x+3 \\

y=5x+8

\end{align*}

Hvordan får jeg {-parentesen til at dække over begge linier ude i siden.

Håber i forstår.

Mvh.


Svar #1
29. oktober 2008 af virious (Slettet)

Og lige som tillægsspørgsmål - hvordan laver man plimsoll-mærket?

Det er ret vigtigt i kemien, men har ind til nu bare brugt \Theta.

Mvh.


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. oktober 2008 af daleif (Slettet)

\begin{align*}
\begin{cases}
y=2x+3
\\
y=5x+8
\end{cases}
\end{align*}

hvilket også er beskrevet i kapitel 3 i min LaTeXbog, led efter gaffelfunktioner, selv om dette i princippet ikke er en gaffel.

Plimsoll har jeg aldrig hørt om så der må du være lidt mere specifik, tjek også the complehensive symbol list på CTAN (led efter symbols-a4).

/daleif


Svar #3
29. oktober 2008 af virious (Slettet)

Mange tak for dit svar :)

Angående plimsoll, så kan du se det her:

http://da.wikipedia.org/wiki/Plimsoll-m%C3%A6rke

Det bruges utallige steder inden for Termodynamik.


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. oktober 2008 af daleif (Slettet)

Den må jeg nok indrømme at den har jeg aldrig set, men kig i listen jeg nævte, ellers kan du jo tegne den med tikz.


Skriv et svar til: Brackets

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.