LaTeX

Tikz

29. oktober 2008 af virious (Slettet)

Hej

Jeg vil gerne prøve kræfter med tikz-pakken og har en del af den installeret, men mangler åbenbart noget for at kunne udnytte det fuldt ud.

Jeg har derfor downloadet pakken fra deres hjemmeside, men problemet er så, at jeg ikke kan ligge filerne i den mappe /usr/share/texmf/tex/generic/pgf/...

Hvordan løser jeg mit problem??

Mvh.


Svar #1
29. oktober 2008 af virious (Slettet)

Et eller andet er der i hvert fald galt, for kan ikke kompilere eksemplerne... får bare fejl, pånær ved de aller mest simple... :(

What to do???


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. oktober 2008 af daleif (Slettet)

Hvilken LaTeX dist anvender du? Kan se du anvender Linux. Anvender du den som kommer med Linux eller anvender du TeXLive?

Har du husket at køre texhash for at opdatere fildatabasen?

Ellers installer TeXLive 2008 og bed tlmgr om at installere tikz for dig hvis den ikke allerede har inkluderet den ved installationen.


Svar #3
30. oktober 2008 af virious (Slettet)

Jeg bruger texlive.

Texhash?

tlgmr?

Mvh.


Svar #4
30. oktober 2008 af virious (Slettet)

Jeg har nu kørt texhash.

Men får stadig fejl ved \usetikzlibrary... hvad kan det skyldes?


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. oktober 2008 af daleif (Slettet)

hvilken texlive anvender du (jeg går ud fra du anvender Ubuntu efter den måde du har placeret tingene på).

hvis det er texlive 2008 så prøv med

tlmgr -gui

og bed den om at opdatere, hvis det ikke er TL2008 eller tlmgr mangler så vil jeg nok anbefale at skrotte Ubuntus version af TeXLive også få fat på den officielle version.

Du kan under ubuntu også vælge at installere texlive-all hvis du ikke allerede har gjort det. Jeg synes at TeXLive er meget tåbeligt opdelt i ubuntus repository.


Svar #6
30. oktober 2008 af virious (Slettet)

Kan jeg finde Texlive 2008 i synaptic?

Virker ikke med tlmgr -gui.

Er det nemt at installere den officielle version? Og inkluderer den alle pakker?

Mvh.


Brugbart svar (2)

Svar #7
30. oktober 2008 af daleif (Slettet)

Den TeXLive som er i synaptic burde være TL2008.

Du kan sagtens installere den officielle TL, men det tager meget lang tid, den installerer via internettet.. Min skulle genstartes (hvilket der ikke er ngoet problem i) 3 gange før den havde hentet det hele.

Men ja den inkluderer alle de pakker som kan komme med i TeXLive, der er visse pakker på CTAN som ikke kan komme med i TeXLive pga. licenser, f.eks. er der fonte som ikke må sælges (TeXLive sælges på DVD i en tysk boghandelskæde). Men der er så et script man kan køre som henter disse fonte efter installationen af TeXLive. Der er så andre pakker som er ekskluderet fra TL (men er på CTAN) fordi TL kører meget op mod Debians regler. Dette betyder f.eks. at hvis man har lavet en pakke og har lavet en manual til den så SKAL kildekoden til manualen også følge med pakken, ellers kan man ikke få pakken med i TeXLive. Det er lidt træls.

Hvilke fejl får du? Ved tikz og ved tlmgr?


Svar #8
30. oktober 2008 af virious (Slettet)

Og ja, jeg anvender ubuntu...

Har installeret texlive-all...


Svar #9
30. oktober 2008 af virious (Slettet)

Som sagt har jeg prøvet at se, om jeg kunne kompilere nogle af de eksempler, der er på tikz hjemmeside.

Men der får som minimum fejlen:

[PDFLaTeX] afsluttede med exit-status 1
./circuit-decorations.tex:6:File `electComp.sty' not found. \usetikzlibrary
[PDFLaTeX] 1 fejl, 0 advarsler, 0 dårlige kasser.

Eller er det forkert at bruge pdflatex til det? Synes også jeg har prøvet med andre.

Den genkender simpelthen ikke noget, når jeg bare skrive tlmgr.


Svar #10
30. oktober 2008 af virious (Slettet)

Jeg kan se, at alle de versioner vedr. texlive i Synaptic er 2007.


Brugbart svar (2)

Svar #11
30. oktober 2008 af daleif (Slettet)

Hvilke eksempler er det?

kan du oversætte denne

\documentclass{article}
\usepackage{tikz}
\begin{document}
\tikzstyle{knude}=[circle,draw=blue!50,fill=blue!20,thick]
\begin{tikzpicture}[shorten >=2pt]
  \node (a_1) at (0,0)       [knude] {$a_1$};
  \node (a_2) at (1,2)       [knude] {$a_2$};
  \node (a_3) at (2.5,1)     [knude] {$a_3$};
  \node (a_4) at (4,2)       [knude] {$a_4$};
  \node (a_5) at (5,0)       [knude] {$a_5$};
  \node (a_6) at (1.5,-1.25) [knude] {$a_6$};
  \node (a_7) at (4,-1.25)   [knude] {$a_7$};
  \draw[->] (a_1) -- node [auto,swap]  {5}                       (a_2);
  \draw[->] (a_2) -- node [auto] {3} (a_4) -- node [auto] {$-2$} (a_5);
  \draw[->] (a_2) -- node [auto,swap] {12}                       (a_3);
  \draw[->] (a_3) -- node [auto,swap] {0}                        (a_4);
  \draw[->] (a_1) -- node [auto] {$x$} (a_6) --                  (a_5);
  \draw[->,dashed]    (a_7) --                                   (a_5);
  \draw[->,red,thick] (a_1) to  [out=0,in=-100]                  (a_4);
\end{tikzpicture}
\end{document}

det er et eksempel fra min latexbog

hvor skriver du tlmgr? Måske inkluderer Ubuntu slet ikke tlmgr (jeg ved det ikke, bruger ikke selv ubuntu), prøv lige at søge efter tlmgr i synaptic.


Svar #12
30. oktober 2008 af virious (Slettet)

Jeg kan sagtens oversætte det eksempel der, men når det bliver lidt mere kompliceret, så er den ikke vild med det.

Skriver tlmgr i terminalen. Tlmgr findes ikke i synaptic.


Brugbart svar (2)

Svar #13
30. oktober 2008 af daleif (Slettet)

#10 >> så må du nok bide i det sure æble og faktisk lave en installation via internettet, se www.tug.org/texlive


Brugbart svar (2)

Svar #14
30. oktober 2008 af daleif (Slettet)

#12 >> så skal jeg nok bruge noget mere information, så som eksemplet samt log-filen.


Svar #15
30. oktober 2008 af virious (Slettet)

% Electrical circuits using decorations
% Author: B. Umesh Rai
\documentclass{article}%

\usepackage{electComp}
\usetikzlibrary{decorations,decorations.pathmorphing,decorations.pathreplacing}
\usepackage{verbatim}

\begin{comment}
:Title: Electric circuit decorations
:Slug: circuit-decorations
:Tags: Decorations, Diagrams

This example demonstrates an interesting use of decorations. A set of custom decorations
have been defined to draw various electrical circuit elements. The code for the decorations
can be found in the `electComp.sty`_ file.

To compile the example you will need the following style file:

- `electComp.sty`_

.. _electComp.sty: tzbondgraph/electComp.sty

:Author: B\. Umesh Rai

\end{comment}

\begin{document}
\title{Electrical Circuits with pgf}

\date{}
\maketitle
%-------------------------------------------

\begin{tikzpicture}[line width=1pt]
\draw (0,0) -- ++(0,1cm);
\draw[decorate, decoration=cell] (0,1cm) -- ++(0,1.5cm);
\draw (0,2.5cm) |- ++(1cm,1cm);
\draw[decorate, decoration=diode] (1cm,3.5cm) -- ++(1.5cm,0);
\draw (2.5cm,3.5cm) -- ++(2,0);
\draw (3.5cm,3.5cm) -- ++(0,-1);
\draw[decorate, decoration=switch] (3.5cm,2.5cm) -- ++(0,-1.5cm);
\draw[decorate,
decoration={inductor,amplitude=0.35cm, segment length=0.75cm}]
(4.5cm,3.5cm) -- ++(1.5cm,0);
\draw (6cm,3.5cm) -- ++(1,0);
\draw (7cm,3.5cm) -- ++(3,0);
\draw (8cm,3.5cm) -- ++(0,-1);
\draw[decorate, decoration=capacitor] (8cm,2.5cm) -- ++(0,-1.5cm);
\draw (0cm,0cm) -| ++(8cm,1cm);
\draw (3.5cm,0cm) -- ++(0cm,1cm);
\draw (10cm,3.5cm) -- ++(0,-1);
\draw[decorate, decoration=resistor] (10cm,2.5cm) -- ++(0,-1.5cm);
\draw (8cm,0cm) -| ++(2cm,1cm);
\draw[decorate, decoration=ground] (5,0cm) -- ++(0,-1.5cm);
\end{tikzpicture}

\end{document}
 

Her kommer log-filen:

This is pdfTeXk, Version 3.141592-1.40.3 (Web2C 7.5.6) (format=pdflatex 2008.8.19) 30 OCT 2008 12:50
entering extended mode
%&-line parsing enabled.
**circuit-decorations.tex
(./circuit-decorations.tex
LaTeX2e <2005/12/01>
Babel <v3.8h> and hyphenation patterns for english, usenglishmax, dumylang, noh
yphenation, arabic, farsi, croatian, ukrainian, russian, bulgarian, czech, slov
ak, danish, dutch, finnish, basque, french, german, ngerman, ibycus, greek, mon
ogreek, ancientgreek, hungarian, italian, latin, mongolian, norsk, icelandic, i
nterlingua, turkish, coptic, romanian, welsh, serbian, slovenian, estonian, esp
eranto, uppersorbian, indonesian, polish, portuguese, spanish, catalan, galicia
n, swedish, ukenglish, loaded.
(/usr/share/texmf-texlive/tex/latex/base/article.cls
Document Class: article 2005/09/16 v1.4f Standard LaTeX document class
(/usr/share/texmf-texlive/tex/latex/base/size10.clo
File: size10.clo 2005/09/16 v1.4f Standard LaTeX file (size option)
)
\c@part=\count79
\c@section=\count80
\c@subsection=\count81
\c@subsubsection=\count82
\c@paragraph=\count83
\c@subparagraph=\count84
\c@figure=\count85
\c@table=\count86
\abovecaptionskip=\skip41
\belowcaptionskip=\skip42
\bibindent=\dimen102
)

! LaTeX Error: File `electComp.sty' not found.

Type X to quit or <RETURN> to proceed,
or enter new name. (Default extension: sty)

Enter file name:
! Emergency stop.
<read *>

l.6 \usetikzlibrary
{decorations,decorations.pathmorphing,decorations.pathrep...
*** (cannot \read from terminal in nonstop modes)


Here is how much of TeX's memory you used:
201 strings out of 94080
2198 string characters out of 1165311
47718 words of memory out of 1500000
3575 multiletter control sequences out of 10000+50000
3640 words of font info for 14 fonts, out of 1200000 for 2000
645 hyphenation exceptions out of 8191
23i,0n,17p,135b,36s stack positions out of 5000i,500n,6000p,200000b,5000s
! ==> Fatal error occurred, no output PDF file produced!


Svar #16
30. oktober 2008 af virious (Slettet)

Nå, jeg kørte lige texhash endnu en gang, og nu kan jeg kompilere en del flere eksempler. Det lader til, at det førnævnte eksempel ikke kan oversættes grundet electcomp.sty... det må være en tillægspakke eller lign...


Brugbart svar (2)

Svar #17
30. oktober 2008 af daleif (Slettet)

hvor har du eksemplet fra? For CTAN kender heller ikke den pakke, så det er nok ikke TLs skyld at det ikke oversætter.


Svar #18
30. oktober 2008 af virious (Slettet)

Det har jeg her fra:

http://www.texample.net/tikz/examples/circuit-decorations/

Jeg kan se, at det står ganske tydeligt, at man skal bruge den pakke - bare mig der er blind!

Tusind tak for hjælpen!


Svar #19
30. oktober 2008 af virious (Slettet)

Jeg har nu fået et andet problem...

Problemet er, at jeg får fejl, hver gang jeg bruger \path... meget besynderligt...

Håber I/du kan hjælpe...


Svar #20
30. oktober 2008 af virious (Slettet)

Her er et eksempel på noget, der går i ged:

\documentclass[a4paper,10pt]{article}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage{tikz}
%opening
\title{}
\author{Grissebasse}

\begin{document}

\maketitle

\begin{tikzpicture}
[scale=3,line cap=round,
% Styles
axes/.style=,
important line/.style={very thick},
information text/.style={rounded corners,fill=red!10,inner sep=1ex}]
% Local definitions
\def\costhirty{0.8660256}
% Colors
\colorlet{anglecolor}{green!50!black}
\colorlet{sincolor}{red}
\colorlet{tancolor}{orange!80!black}
\colorlet{coscolor}{blue}
% The graphic
\draw[help lines,step=0.5cm] (-1.4,-1.4) grid (1.4,1.4);
\draw (0,0) circle (1cm);
\begin{scope}[axes]
\draw[->] (-1.5,0) -- (1.5,0) node[right] {$x$} coordinate(x axis);
\draw[->] (0,-1.5) -- (0,1.5) node[above] {$y$} coordinate(y axis);
\foreach \x/\xtext in {-1, -.5/-\frac{1}{2}, 1}
\draw[xshift=\x cm] (0pt,1pt) -- (0pt,-1pt) node[below,fill=white] {$\xtext$};
\foreach \y/\ytext in {-1, -.5/-\frac{1}{2}, .5/\frac{1}{2}, 1}
\draw[yshift=\y cm] (1pt,0pt) -- (-1pt,0pt) node[left,fill=white] {$\ytext$};
\end{scope}
\filldraw[fill=green!20,draw=anglecolor] (0,0) -- (3mm,0pt) arc(0:30:3mm);
\draw (15:2mm) node[anglecolor] {$\alpha$};
\draw[important line,sincolor]
(30:1cm) -- node[left=1pt,fill=white] {$\sin \alpha$} (30:1cm |- x axis);
\draw[important line,coscolor]
(30:1cm |- x axis) -- node[below=2pt,fill=white] {$\cos \alpha$} (0,0);
\path [name path=upward line] (1,0) -- (1,1);
\path [name path=sloped line] (0,0) -- (30:1.5cm);
\draw [name intersections={of=upward line and sloped line, by=t}]
[very thick,orange] (1,0) -- node [right=1pt,fill=white]
{$\displaystyle \tan \alpha \color{black}=
\frac{{\color{red}\sin \alpha}}{\color{blue}\cos \alpha}$} (t);
\draw (0,0) -- (t);
\draw[xshift=1.85cm]
node[right,text width=6cm,information text]
{
The {\color{anglecolor} angle $\alpha$} is $30^\circ$ in the
example ($\pi/6$ in radians). The {\color{sincolor}sine of
$\alpha$}, which is the height of the red line, is
\[
{\color{sincolor} \sin \alpha} = 1/2.
\]
By the Theorem of Pythagoras ...
};
\end{tikzpicture}

\end{document}

Der får jeg disse fejl:

./8.tex:0:No file 8.aux.
./8.tex:17:Package tikz Error: I do not know what to do with the option ``line cap={round}''. ...ounded corners,fill=red!10,inner sep=1ex}]
./8.tex:17:Package tikz Error: I do not know what to do with the option ``axes/.style={}''. ...ounded corners,fill=red!10,inner sep=1ex}]
./8.tex:17:Package tikz Error: I do not know what to do with the option ``important line/.style={very thick}''. ...ounded corners,fill=red!10,inner sep=1ex}]
./8.tex:17:Package tikz Error: I do not know what to do with the option ``information text/.style={rounded corners,fill=red!10,inner sep=1ex}''. ...ounded corners,fill=red!10,inner sep=1ex}]
./8.tex:28:Package tikz Error: I do not know what to do with the option ``axes''. \begin{scope}[axes]
./8.tex:38:Package tikz Error: I do not know what to do with the option ``important line''. \draw[important line,sincolor]
./8.tex:40:Package tikz Error: I do not know what to do with the option ``important line''. \draw[important line,coscolor]
./8.tex:42:Package tikz Error: I do not know what to do with the option ``name path={upward line}''. \path [name path=upward line] (
8.tex:43:Package tikz Error: I do not know what to do with the option ``name path={sloped line}''. \path [name path=sloped line] (
8.tex:44:Package tikz Error: I do not know what to do with the option ``name intersections={of=upward line and sloped line, by=t}''. ...ns={of=upward line and sloped line, by=t}]
8.tex:47:Package pgf Error: No shape named t is known. ...in \alpha}}{\color{blue}\cos \alpha}$} (t)
8.tex:47:Package pgf Error: No shape named t is known. ...in \alpha}}{\color{blue}\cos \alpha}$} (t)
8.tex:48:Package pgf Error: No shape named t is known. \draw (0,0) -- (t)
8.tex:48:Package pgf Error: No shape named t is known. \draw (0,0) -- (t)
8.tex:50:Package tikz Error: I do not know what to do with the option ``information text''. ...ode[right,text width=6cm,information text]


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.