Matematik

hjælp til differentialligning

30. oktober 2008 af popom (Slettet)

en funktion f(x) med definitionsmængde R er løsning til differentialligning

dy/dx = y(2x+1), y>0

grafen for f(x) går gennem punktet p(1,3)

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet p.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af mathon

y ' = 3(2*1+1) = 3*3 = 9

tangentligning:

y - 3 = y ' *(x-1)..........


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2008 af HoveHviid (Slettet)

Du bruger tangentens ligning ligesom der er brugt i #1

y=f'(x0)•(x-x0)+f(x0)

x0 er i det her tilfælde lig med 1.


Skriv et svar til: hjælp til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.