Matematik

Stamfunktion

31. oktober 2008 af ssjp (Slettet)

Vis at F(x) = 2x + ln(x+1) er en stamfunktion til f(x) = 2x + 3 / x + 1

Jeg tænker, at F(x) = ln(x) er stamfunktin til f(x) = 1/x .. men 2x kan jeg ikke rigtig komme frem til. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2008 af mathon

der skulle vel ikke have stået

Vis om F(x) = 2x + ln(x+1) er en stamfunktion til f(x) = 2x + 3 / x + 1


Svar #2
31. oktober 2008 af ssjp (Slettet)

Nej, der står godt nok "at"


Svar #3
31. oktober 2008 af ssjp (Slettet)

Nej, der står godt nok "at"


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. november 2008 af janko (Slettet)

Er du sikker på det?... Jeg har prøvet på flere måder, men kan ikke kommer frem til det ønskede resultat

Nu er jeg i  øvrigt i tvivl om, hvad din f(x) egentlig er lig med:

1) f(x) = 2x+(3/x)+1

eller

2) f(x) = 2x+(3/x+1)

da er :

1) F(x) = x2 + 3ln(x) + x

2) F(x) = x2 + 3ln(x+1)


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.