LaTeX

gnuplot

01. november 2008 af virious (Slettet)

Hej

Nu har jeg leget med Tikz de sidste par dage og er stødt ind i nogle problemer vedr. gnuplot.

Jeg har opdateret til Tikz 2 og den nyeste version af gnuplot.

Ønsker at oversætte dette:

\begin{tikzpicture}[domain=0:4]
\draw[very thin,color=gray] (-0.1,-1.1) grid (3.9,3.9);
\draw[->] (-0.2,0) -- (4.2,0) node[right] {$x$};
\draw[->] (0,-1.2) -- (0,4.2) node[above] {$f(x)$};
\draw[color=red] plot[id=x] function{x} node[right] {$f(x) =x$};
\draw[color=blue] plot[id=sin] function{sin(x)} node[right] {$f(x) = \sin x$};
\draw[color=orange] plot[id=exp] function{0.05*exp(x)} node[right] {$f(x) = \frac{1}{20} \mathrm e^x$};
\end{tikzpicture}

Men får følgende fejl:

14.tex:16: Plot data file `14.x.table' not found. on input line 16.
14.tex:17: Plot data file `14.sin.table' not found. on input line 17.
14.tex:18: Plot data file `14.exp.table' not found. on input line 18.

Hvad sker der?

Mvh.


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. november 2008 af daleif (Slettet)

hvad har dette med gnuplot at gøre?

Det vil altså være en MEGET stor hjælp hvis du post nimimale eksempler. Dette er ikke et minimalt eksempel. Smid noget vi andre bare kan kopiere og paste over i vores egen editor og forsøge at oversætte UDEN at vi behøver ændre på noget.


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. november 2008 af sigmund (Slettet)

Well, når TikZ bruges på den måde, anvender den gnuplot til at udregne datapunkterne med. For at bruge denne facilitet, skal (PDF)LaTeX sættes op til at kalde eksterne programmer. Jeg husker ikke hvordan lige nu, men søg efter det.


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. november 2008 af daleif (Slettet)

-shell-escape ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. november 2008 af sigmund (Slettet)

#3,

Netop!

#0,

Antag, at filen tikz.tex indeholder følgende

\documentclass{article}
\usepackage{tikz}
\begin{document}

\begin{tikzpicture}[domain=0:4]
\draw[very thin,color=gray] (-0.1,-1.1) grid (3.9,3.9);
\draw[->] (-0.2,0) -- (4.2,0) node[right] {$x$};
\draw[->] (0,-1.2) -- (0,4.2) node[above] {$f(x)$};
\draw[color=red] plot[id=x] function{x} node[right] {$f(x) =x$};
\draw[color=blue] plot[id=sin] function{sin(x)} node[right] {$f(x) = \sin x$};
\draw[color=orange] plot[id=exp] function{0.05*exp(x)} node[right] {$f(x) =
  \frac{1}{20} \mathrm e^x$};
\end{tikzpicture}

\end{document}

 

pdflatex --shell-escape tikz.tex producerer så det ønskede (hvis man vel at mærke har gnuplot installeret!)

Bemærk: den lange streg (jeg tror, at det kaldes en "em-dash" på engelsk) foran "shell-escape" skal skrives som to korte streger (som på engelsk kaldes "en-dash", tror jeg) efter hinanden.

PS: Ved at kigge i pgf-manualens s. 196 (manualen til tikz/pgf 2.0 -- fås ved at skrive texdoc pgfmanual, hvis man har installeret dokumentationen...) finder man ud af ovenstående!


Skriv et svar til: gnuplot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.