Matematik

tangentopgave

02. november 2008 af St4rsky (Slettet)

En funktion f er bestemt ved: f(x) = 1 / ( x - 2 ) ,    x ≠ 2

Jeg skal bestemme en ligning for den tangent t1 til grafen for f, hvis røringspunkt har førstekoordinaten 4

Jeg får f '( x ) = -1 / ( x2 + 4 - 8x )

dvs at min tangent t1= y = (1/12)x + (1/6)

Grafen for f har en anden tangent t2, der er parallel med med t1. Bestem en ligning for tangeten t2

Hvordan finder jeg ligningen for t2 ? jeg kender jo kun dens hældning??

Mvh St4rsky


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af ibibib (Slettet)

f '( x ) = -1 / ( x2 + 4 - 4x )
 

Løs ligningen f '(x) = -1/4


Svar #2
02. november 2008 af St4rsky (Slettet)

Mange tak for hjælpen #1

jeg forstår ikke lige hvordan og hvorfor jeg skal løse f ' (x) = -1/4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2008 af mathon

f '(x) = -1/(x-2)2

f '(4) = -1/(4-2)2 = -(1/4)

f(4) = 1/(4-2) = 1/2

tangentligning:
y = -(1/4)x + ((1/2) + (1/4)*4).........


Skriv et svar til: tangentopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.