Matematik

Forskrift?:s

03. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Hej alle sammen:)
Jeg har 2 punkter: (2,6) og (5,4)

Dem skal jeg lave til en forskrift.

Men jeg kan godt lave en funktion, men ved ikke hvordan man laver en forskrift..

Forskrift, skal deer så bare stå: f(x)= et eller andet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis du skal bruge en linær forskrift, ja så skal du bare finde hældningskoefficienten og konstantledet, som du kender det.


Svar #2
03. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

f(x)= 2/3x+7 1/3

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeg har ikke lige regnet efter, men prøv at indsætte dine punkter og se, om det giver det rigtige. :)


Svar #4
03. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Jerslev:
Så det er ligesom når jeg finder en almindelig funktion..

Der skal bare stå: " f(x)=.. istedet for y=

right?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvis din y=... opfylder betingelserne for at være en funktion, jo. Det er ikke altid, den gør det, men i det her tilfælde gør den (og det gør stortset samtlige forskrifter i gymnasiet).


Svar #6
03. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

I min opgave står der: Beregn en forskrift for funktionen..

Så er det rigtigt den måde jeg laver det?:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvis du har brugt, at:

Og herefter indsat et punkt for at finde konstantledet, ja.


Svar #8
03. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Så en forskrift skal bare skrives med f(x)= et eller andet, ikke?:)

Og en funktion skal skrives: y= et eller andet


Svar #9
03. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

#7, jeg startede bare med at finde hældningstallet, ved hjælp af formeln= Y2-Y1 / X2-X1

de


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Omvendt. ;) f(x) er en forkortelse for funktionen af x. ;)

f(x), g(x), h(x), æ(x) <-- funktioner

y = <-- forskrift.


Svar #11
03. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Nu skriver jeg lige opgaven haha:)

En lineær funktion f(x) = ax+b går gennem punkterne (2,6) og (5,4)
a) Beregn en forskrift for funktionen..

Nu er jeg helt forvirret! Jeg ved ikke om der skal stå f(x) eller y=


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#11: Du burde kunne skrive begge dele.


Svar #13
03. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

ågh, så prøver min lærer sikkert at forvirre os.

okay, så det faktisk muligt at skrive begge dele?

men dude, kæft du er alt for nice,

tusind tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Forskrift?:s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.