Matematik

halveringskonstant

03. november 2008 af amalie-madsen (Slettet)

jeg skal beregne halveringskonstanten for punkterne:

                        temp:    0      8     15      25
holdbarhed i døgn: 300   80    28      6

den eksponetielle udvikling er  h (t) = 0,856 * 290,871 ^ t

hvordan regner jeg dette ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Danielras (Slettet)

Hvis du har lavet regression på de givne punkter får du nu:

h(t) =290,871* 0,856^t

Du har nok byttet rundt fordi lommeregneren spytter det omvendt ud. Halveringstiden kan findes af:

T½ = log(½)/log(a)


Skriv et svar til: halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.