Matematik

HASTER !

04. november 2008 af laurits1234 (Slettet)

Bestem en regneforskrift for den eksponential funktion f, hvis graf går gennem punktet (-4,6). Forskriften ønskes dels angivet eksakt, dels med 3 decimaler..
 

HJÆLP, hvordan skal man gøre det når man kun har 1 punkt ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Der er vel intet der haster her?

Du har vel flere informationer fra opgaven eller opgavebeskrivelsen... er det ikke et delspørgsmål?


Svar #2
04. november 2008 af laurits1234 (Slettet)

Nej det er hele opgaven..

hva gør man lige?
Er f(x)=a^x ikke en funktion for en parabel?
kunne man så sige at den også har et punkt i (4,6) når den også har i (-4,6) ..eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Ok det lyder godt nok mærkeligt

For det første er grafen for en eksponential funktion ikke en parabel
så for det andet er f(x)=a^x ikke en funktion for en parabel

Den generelle forskrift for en eksponentialfunktion er f(x)=b*a^x. Uden flere oplysninger findes der ikke nogen "den" (altså bestemt) funktion, hvis graf går gennem (-4,6) ... men uendelige mange funktioner! 
 


Svar #4
04. november 2008 af laurits1234 (Slettet)

jeg ved svaret er f(x)=(1/4kvadratrod6)^x eller f(x)=0.639^x

men ved ikk hvordan man rregner det ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

hvad med f(x) = 2 * 0,760^x er det ikke også en løsning til opgaven?


Svar #6
04. november 2008 af laurits1234 (Slettet)

nej det tror jeg ik.. aner det ik..
men der er ikke nogle der ved hvordan man gør?
 


Skriv et svar til: HASTER !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.