Matematik

Funktionsforskrift??

04. november 2008 af maxsigk (Slettet)

hej..

jeg sidder med en opgave hvor jeg skal finde funktionsforskriften for en parabel eller et andengradspolynomie..

ax^2 + bx + c

jeg vil  finde a ved hjælp af
f(x)= a(x - r1)(x-r2)

rødderne er (0,0) og (0,2)

men når jeg prøver giver det ingen mening

hvordan finder jeg a og senere b?? hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Derefter burde du kunne bruge løsningsformlerne til at opskrive 2 ligninger med 2 ubekendte (b og c).


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2008 af Arctan (Slettet)

Grafen for funktionen går næppe igennem (0,0) og (0,2).


Svar #3
05. november 2008 af maxsigk (Slettet)

det er en parabel der går igennem (0,0) og (0,2) med top punkt i (1,-1)


og jeg kan ikk finde a.. for at finde et eksempel der ligner mit har jeg nedenfor fundet et tidligere indlæg.. men proplemet er når jeg når ned til der hvor der står 4=a(0-2)(0-8) og jeg indsætter mine tal for jeg 0=a(0-0)(0-2) og det kommer der jo ikk meget af

Du har f(x)=a(x-r1)(x-r2)

hvor r1 og r2 er rødderne

Så indsætter du først dine to rødder (som jo har y-koordinatet 0)

f(x)=a(x-2)(x-8)

Så indsætter du dit sidste punkt med x-koordinatet 0 og y-koordinatet 4

4=a(0-2)(0-8)

Her isolerer du så a. og så har du faktisk dit svar
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Er du sikker på at den ikke går gennem (0,0) og (2,0)? Ellers ligger din parabel på siden :)


Skriv et svar til: Funktionsforskrift??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.