Matematik

ligningssystemer

05. november 2008 af Sas90 (Slettet)

Hej alle sammen :) Vil i hjælpe mig med en opgave? :

Hans og Grete tæller deres penge, og Hans konstaterer, at han netop mangler 15 kr. i at have dobbelt så mange penge som Grete , der svarer:" Havde jeg 10 kr. mere, var jeg lige så rig som dig" 

Hvor mange penge har de hver?

Så har jeg lavet 2 ligninger med 2 ubekendte:

(1) x = y+10

(2) x-15 = y * 2

Kan i hjælpe mig ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af mathon

Grete har x kr
Hans har y kr

y + 15 = 2x
x +10 = y            som reduceres til

I:  2x - y = 15
II:   x - y = -10    II subtraheres fra I

x = 25                som indsat i x+10 = y giver

y = 25 +10 = 35


Skriv et svar til: ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.