Matematik

Potentsfunktion

05. november 2008 af Tazdingoman (Slettet)

Grafen for en potensfunktion går gennem punkterne (2,16) og (5,250). Benyt potensregression til at bestemme a og b y = b*xa*
Benyt derefter funktionsudtrykket til at bestemme funktionsværdien af x = 3,

Det vil være dejligt hvis u kunne hjælpe mig med at beregne denne opgave. på forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af qspace (Slettet)

Hvis de givne koordinater angiver en potenssammenhæng kan du bruge formlen:

a= ( log(y2)-log(y1) ) / ( log(x2)-log(x1) )

og herefter

y=b*xa     <--> b=y/xa

Men potensregression kan du gøre i excel eller graph ved at plotte en punktserie og herefter indsætte en tendenslinje for potensfunktion. Så vil programmet give dig ligningen for potensfunktionen.

www.padowan.dk/graph/


Svar #2
05. november 2008 af Tazdingoman (Slettet)

jeg kender jo ikk b hvordan skal jeg finde det så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af qspace (Slettet)

Hvis du bruger et program til at lave potensregression, giver dig den automatisk ligningen for grafen, og hvor du herefter ser hvad a og b er.

Ellers så brug:

a= ( log(y2)-log(y1) ) / ( log(x2)-log(x1) )

til at bestemme a først.

og ud fra en af dine punkter bestemmes b.

b=y/xa


Skriv et svar til: Potentsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.