Kemi

emulgatorer

05. november 2008 af 53 (Slettet)

Jeg har et monoglycerid med forsæbingstal 158 og iodtal 71

Jeg skal på baggrund af disse bestemme glyceridets molaremasse og antallet af dobbeltbindinger i R.

nogen hjælp ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af kuerten15

Iodtallet fortæller hvor meget iod, der kan optages af 100 g af et kemisk molekyle.

100 g af dette molekyle kan altså optage 78 g iod.

Så ved du:

M(iod)=M(I2)=2*M(I)

Forsæbningstallet er massen af KOH (eller NaOH) i milligram, der kræves for at forsæbe et gram af molekylet.

Generelt gælder:

antal dobbeltbindinger = (iodtal * molekylets molarmasse) / (2 * M(iod) * 100)


Skriv et svar til: emulgatorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.