Matematik

Heeeeeeeeelp haster

05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

En funktion f har regneforskrift f(x) = b · xa, x > 0.
Grafen for f går gennem punkterne P(16,48) og Q(36,162).

En anden funktion g er bestem ved
g(x) = 12 · x-0,5, x > 0.
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for f og g.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Isomorphician

Du kan finde forskriften for f(x) ved at opstille to ligninger med to ubekendte.

Når du har fundet forskriften for f(x) sætter du den lig med forskriften for g(x) og løser den nye ligning.

(...og find på en bedre overskrift...)


Svar #2
05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

ej forstår det ikke :S pinligt :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af Isomorphician

Løs ligningssystemet:

I: 48 = b*16a

II: 162 = b*36a


Skriv et svar til: Heeeeeeeeelp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.