Matematik

Hjælp

05. november 2008 af davija (Slettet)

Hvis man har et tænkt eksempel som:

200 = 17 * 0,9x

Hvordan isolerer du så x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Muten (Slettet)

200 = 17 * 0,9x

200/17 = 0,9x

log(200/17) = x * log(0,9)

log(200/17) / log(0,9) = x

Sådan ville jeg gøre...

Du kan også bruge den naturlige logaritme (ln) i stedet for titalslogaritmen (log)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2008 af Isomorphician

200 = 17*0,9x

divider med 17 på begge sider:

200/17 = 0,9x

tag logaritmen på begge sider:

log(200/17) = x*log(0,9)

divider med log(0,9) på begge sider:

(log(200/17))/(log(0,9)) = x


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.