Matematik

Diff.

05. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

Hej allesammen, har lige en opgave, hvor jeg virkelig er gået i stå, håber nogle kan hjælpe mig :D
Bestem ligningen for den tangent til grafen for funktionen f(x)=√x der har hældning

f(x)=√x

f'(x) = 1/2√x

Hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvad skal hældningen være? Vær opmærksom på, at hældningen=f'(x)


Svar #2
05. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

hældningen skal være 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af Arctan (Slettet)

1/(2√x) = 3,    x ≥ 0

⇒ 1/√x = 6

⇒ √x = 1/6

⇒ x = (1/6)2 = 1/36

f(1/36) = √(1/36) = 1/6, så (1/36, 1/6)

Af ligningen for tangenten y = α·x + β haves nu specifikt:

1/6 = 3·(1/36) + β ⇒ β = (1/6) - (3/36) = 3/36 = 1/12. Dermed er ligningen for tangenten:

y = 3x + (1/12)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2008 af Arctan (Slettet)

x > 0, naturligvis.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2008 af mathon

de fundamentale grundfærdigheder må du selv tilkæmpe dig erkendelsen af

du fik svar
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=594557

hvilket er, hvad vi kan gøre for indeværende.

Tab ikke modet!   :-)


Svar #6
05. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

y = α·x + β <-- er det b?

1/√x = 6

⇒ √x = 1/6

⇒ x = (1/6)2 = 1/36
`hvordan kommer du derhen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Jo, det er det. Det er bare Michael (Hej Michael :) ), der gør det lidt mere videnskabeligt med alfa og beta. :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2008 af Sherwood (Slettet)

altså b..


Svar #9
05. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

1/√x = 6

⇒ √x = 1/6

⇒ x = (1/6)2 = 1/36
 

hvordan kommer du frem til det ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2008 af Sherwood (Slettet)

1/√x =6 <=> 1=6*√x <=> 1/6=√x <=> (1/6)2=x <=> 1/36=x


Svar #11
05. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

f(1/36) = √(1/36) = 1/6, så (1/36, 1/6)

Af ligningen for tangenten y = α·x + β haves nu specifikt:

1/6 = 3·(1/36) + β ⇒ β = (1/6) - (3/36) = 3/36 = 1/12. Dermed er ligningen for tangenten:

y = 3x + (1/12)

det her forstår jeg overhovedet ik


Svar #12
05. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

1/√x = 6 hvor kommer 6 fra når man har 3 +?


Svar #13
05. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

er det fordi man isolere?


Skriv et svar til: Diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.