Matematik

differentialligninger HJÆÆÆLP

06. november 2008 af nej12 (Slettet)

Er der nogle der kan fortælle mig hvordan man løser løsningen til differentialligningen ud fra de givne oplysninger.

dSt/dt= K * St*(Smax- St) / Smax

Man får opgivet at St er længden (cm), til tiden t (døgn), Smax (Cm) er den ørve grænse for længden af en løgfrøhaletudse, og K er en konstant.

For et af de undersøgte vandhuller er K=0.069 og Smax=12. Desuden oplyses, at startlængden S0=0,5

Håber at der er nogle som gerne vil udregne løsningen og fortælle hvad man har gjort.

Skal nemlig afleveres imorgen..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Tænk på, at det er en logistisk vækst


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Bemærk at ligningen har formen y ' = ay*(b-y) som har den fuldstændige løsning y=b/(1+c*e-abt) hvor c er en konstant der kan bestemmes via S0


Skriv et svar til: differentialligninger HJÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.