LaTeX

Dødssynder

06. november 2008 af Peder Dingo (Slettet)

Jeg sad og læste lidt i en LaTeX-guide jeg har og faldt over kapitlet "Dødssynder".

En af disse var, at man aldrig måtte bruge:

\\

i selve teksten. Det har jeg selv ofte førhen gjort. Der er desværre ikke rigtigt nogen forklaring på dette, så jeg ville bare vide om nogen vidste hvorfor denne regel?

Jeg er i stedet begyndt at bruge \newline, i stedet, men bruger også kun den i yderste nødstilfælde. Nogen gange ser det bare godt ud. Er \newline egentlig det samme?.. Jeg ved sku ikke nok om LaTeX, endnu, til at kunne vurdere dette :P

PS: "Dødsynden" er skrevet op således:

"Enhver brug af »\\« i selve teksten. Anvend et nyt afsnit i stedet, eller skriv teksten om.
»\\« er OK at anvende inden i argumenter til andremakroer, eller indenfor almindelige
environments".


Brugbart svar (3)

Svar #1
06. november 2008 af daleif (Slettet)

\\ og \newline er det samme

Det er min bog du har fundet. Grunden er at i 99% alle tilfælde hvor almindelige brugere anvender \\ i teksten så skal de bruge noget andet i stedet.

(1) tvunget linieskift anvendes aldrig i almindelig tekst, det er nyt afsnit man mener og \\ har intet med nyt afsnit at gøre

(2) indsættelse af \\ for at fikse en dårlig linieombrudning er som at tisse i bukserne, anvend mere korrekte metoder eller omformuler.

Jeg har tit set studerende skrive

bla bla\\

bla bla

for at få blanke linier mellem afsnit, dette er en endnu større dødssynd end brugen af \\, der skal ikke være afstand mellem afsnit, lad LaTeX gøre det den gør så godt og tro ikke at du ved bedre. Der er tigtigt mange nybegyndere som vil have afstand mellem afsnit (fordi det gør Word jo), men det er faktisk en forkert måde at skrive på. Forklaringen kommer i næste version af bogen, men går i korte træk ud på at erstatter man afsnitsindenteringen med afstand mellem afsnit så kan man komme med mange eksempler hvor læseren kan blive i tvivl om hvorvidt der er nyt afsnit eller ej på et givet sted.

Hvis du kigger i starten af bogen så vil du opdage at \\ og \newline faktisk slet ikke er nævnt i kapitlet om tekst. Det er med vilje da de fleste ikke kan finde ud af at anvende den korrekt i teksten.


Svar #2
07. november 2008 af Peder Dingo (Slettet)

Ah. Synes nok jeg kunne fornemme en lighed i navnet. Fornemt stykke arbejde må jeg sige :)

Tak for opklaringen.

Grunden til at jeg har brugt det alligevel var at jeg havde en fysikopgave jeg ville have skrevet ind, som var opskrevet med afstand mellem afsnittene, så derfor brugte jeg bare >>\newline<< i håb om, at det var noget andet ved >>\\<< der var i vejen. Det var det så ikke.. Så må jeg bare holde mig fra det i fremtiden, tak for det hurtige svar!


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. november 2008 af daleif (Slettet)

Problemet er jo at de fleste ikke ved at der er andre muligheder end standard opsætningen i Word. De fleste typografiske eksperter er dog enige om at dette med at anvende afstand mellem afsnit er noget værre hø. Det er fint nogle steder, f.eks. i breve, men ikke i længe dokumenter hvor der kan forekomme fremhævede formler, lister etc.


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er lidt problemet, når man starter med at benytte LaTeX. at man er vænnet til alle Words dårlige vaner.


Svar #5
07. november 2008 af Peder Dingo (Slettet)

Enig, men synes efterhånden det går meget godt.

Håber bare på at være forberedt med gode LaTeX-kundskaber til Studieretningsprojekten.. Synes efterhånden Word er helt fjollet og kan ikke rigtigt vænne mig til Mac versionen.


Brugbart svar (4)

Svar #6
07. november 2008 af daleif (Slettet)

Sjovt, det hører vi faktisk tit. Mne det kræver at man får en god oplevelse med LaTeX, hvilket er hovedårsagen til at jeg skrev bogen. Der var for mange som lavede noget lort.


Brugbart svar (2)

Svar #7
08. november 2008 af Krissam (Slettet)

Ja præcis derfor jeg startede med at bruge det... blev så sur på Word en dag, fordi det blev ved med at lave noget punkt opstilling jeg ikke gad have. Havde dog leget lidt med tanken om at skifte før det, da jeg altid har været en stor fan af markup fremfor wysiwyg. Men det var først efter at have skrevet en matematik aflevering i LaTeX jeg for alvor var solgt. Markup er da 100 gange nemmere end at skulle flytte musen før hver gang man skal lave en brøk el.l.


Skriv et svar til: Dødssynder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.