Matematik

f mærke

08. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

a) 1/2x ^4 - x ^3 + 2x = 2x - 3x ^2 + 1

b) -x ^4 + 4x ^3 - x + 7 = -4x ^3 + 12x + 7

c) 1 - 2x + 4x ^4 - 2x ^3 = 16x - 6x + 2

Er der nogle der vil tjekke om de er rigtige ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af Muddiboy (Slettet)

tjek det dog på MC mathcad


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2008 af uskis (Slettet)

Hvad er MC mathcad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2008 af Leja (Slettet)

Du skriver det forkert op:

Det hedder at:

f(x)=1/2x ^4 - x ^3 + 2x       -->      f'(x)=2x^3-3x^2+2
 

g(x)=-x ^4 + 4x ^3 - x + 7      -->    g'(x)=-4x^3+12x^2-1

h(x)=1-2x+4x^4-2x^3      -->    h'(x) = -2 + 16x^3 - 6x^2

Der er nogle regne regler for disse du må have i dine matematikbøger bla. er (x^n)' = nx^n-1

Og husk at det ikke er lig hinanden. (x)'=1, men der gælder ikke at x=1 Forstår du ?


Svar #4
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

# 3 Okay tak :)

Kan du også forklare hvad det er man gør med de sidste led ...

Hvorfor ( -x + 7) giver - 1 i opg. g`(x)

og det samme i de andre opgaver ..  


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2008 af Leja (Slettet)

Det kan du tro jeg kan. Den regel regel der siger at:

(x^n)=nx^n1. Forestil dig at bruge den på x.

Vi kan forestille os at x også kan skrives som 1x^1, enige ?

Vi siger nu  (1x^1)'=1x^(1-1)=1x^0=1*1, da alle tal i nulte giver en. Det vil sige når x ikke er opløftet i noget, bliver det blot koefficienten.

Og med hensyn til (+7) så "fjerner" man blot alle konstanter!"
 


Svar #6
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Man skal altså ikke lægge sammen eller trække fra eller noget ..

f(x) = x^3 - 6x^2 + 9x - 4   ---> 3x^2 - 12x ... men så sidder jeg igen fast :(
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2008 af Leja (Slettet)

VI tager den ledvist ?

x^3 har du helt rigtigt

6x^2 har du også helt rigtigt.

9x kan skrives som 9x^1. Diffrentierer du det får du 1*9x^0 =1*9*1 =9

-4 er en konstant. Fuck den.


Svar #8
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Formel:

f(x) = k * n^x                           ---->            9x ^1

f ` (x) = n * k * x ^n - 1           ---->            x * 9 * 1 ^x - 1       ----> 1 * 9 * 1 ^1 - 1 = 9
 

Og i det der er skrevet med kursiv, skal x være lig 1 i stedet for x i sig selv, er det fordi det er en førstegrads ?

Og konstanten skal ALTID bare slettes ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2008 af Leja (Slettet)

Konstanten skal altid slettes ja! Men forstår ikke helt det andet!


Svar #10
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Skal x erstattes med 1 hvor jeg har skrevet med kursiv ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2008 af Leja (Slettet)

Du har fejl i denne

(k * x^n) = k * n * x ^ n - 1


Svar #12
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

f(x) = k * n^x            skal rettes til               k * x ^n

og ..

f ` (x) = n * k * x ^n - 1     skal rettes til      k * n * x ^n - 1


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. november 2008 af Leja (Slettet)

Altså den jeg har skrevet er rigtig :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. november 2008 af Leja (Slettet)

Ja nermmerlig. Så nu kan du alle. Du har dem for hvor x er opløftet i noget, en hvor de ikke er opløftet i noget, men hvor den er der, og så konstanten som bare skal væk ?


Svar #15
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Super, du har virkelig været en hjælp .. det er en fed hjemmeside ..

Nu vil jeg så lige testes og du tjekker, men det her skal terpes, så du må ikke lbive ked af det hvis det ikke er rigtigt ;)

f(x) = - x^3 - x + 2      --->       f ` (x) = - 3x^2 - x

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. november 2008 af Leja (Slettet)

Første led er rigtigt og konstant ledet er rigtigt.

Men vi har haft -x før. Hvad er den diff. ? gruble gruble gruble. You can do it.


Svar #17
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

-x differentieret må være - 1


Svar #18
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

fordi 1 * 1 ^1-1 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #19
09. november 2008 af Leja (Slettet)

JAAAA! For lige at være helt lærer agtig giver jeg dig en!

2x^6 + 4x^3 + 5x + 122


Svar #20
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Uhh ..

2x^6 + 4x^3 + 5x + 122          --->          f ` (x) = 12x^5 + 12x^2 + 5
 

Fordi:

2 * 6 * x ^6-1 = 12x^5

4 * 3 * x ^3-1 = 12x^2

5 * 1 * x ^1 - 1 = 5x^1 men x skal vidst ikke med? altså = + 5

122 er en konstant og skal ikke medregnes .. 
 


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.