Matematik

Vækning af hukommelsen?

08. november 2008 af lawittca (Slettet)

Hej :)

Jeg har nogle matematik opgaver til Tirsdag men jeg må indrømme at der er en god del af dem som jeg ikke kan huske hvordan man regner hvis nogle a jer kunne hjælpe min hukommelse på gled ville det være super :) her er opgaverne

På forhånd tak :)

opg. 2.

Bestem konstanten a i hvert af følgende tilfælde så de to linjer bliver paralelle.

a) y=2x + 1 

y=(a + 3) x + 3

b) y= (a + 1) x + 3

y= (2a + 5) x + 1

c) 2x + y = 2

3x + (a + 1) y= 2

d) y= a2 x + 2ax + 7

y= ax - 3

opg. 3.

angiv toppunkt og evt. nulpunkter for parablerne med disse ligninger:

a) y=x2 - 4x +3

b) y= -x2 + 4x - 5

c) y= x2 - 4x + 4

d) y= 2x2 - 4x + 4

e) y= (x - 4)2 + 2

f) y= 1,23x2 - 4,34x - 2,11

opg. 6.

Der trækkes et kort fra et almindeligt spil kort:

Hvad er sandsynligheden for at:

a) man får en hjerter eller et billedkort.

b) man får en toer, treer, eller femer.

c) en otter eller mindre (ess er størst.)

opg. 7.

ifølge en stikprøve er 6%  ud af 10000 elektriske pærere defekte

man udtager 50 og laver en ny stikprøve

Hvad er sandsynligheden for at:

a) der ingen defekte pærere er?

b) Der er 2 defekte?

c) der er over 5 defekte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af manday (Slettet)

Du skal ikk regne med at få svar!


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2008 af allan_sim

#0.

Opg. 2: To linjer er parallelle, hvis deres hældningskoefficient er den samme.

Opg. 3: Toopunktsformlen (-b/2a, -d/4a). For nulpunkter er y=0.

Opg. 6: Antal gunstige / Antal mulige

Opg. 7: Binomial.

Prøv selv og vær konkret med forståelsesmæssige problemer hvis der skal mere detaljeret hjælp til.


Svar #3
09. november 2008 af lawittca (Slettet)

Tusind tak :)

Det hjalp men er stadig i tvivl om opg. 2 og 7 hvis der er nogle der kan gå lidt nærmere i detaljer med dem?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2008 af allan_sim

#3.

Til opgave 2.

Lad os tage et andet eksempel.

y=8x+7

y=(a-2)x-5

Hældningen for den første linje er 8 og for den anden a-2. Hvis linjerne skal være parallelle, må det gælde, at

a-2=8

a=8+2=10

Tilsvarende med dine.

Til opgave 7.

Hvad er sandsynlighedsparameter og antalsparameter?

a) P(X=0)

b) P(X=2)

c) P(X>5)


Svar #5
09. november 2008 af lawittca (Slettet)

Holdaop hvor har du været til stor hjælp :D tusind tak :D


Skriv et svar til: Vækning af hukommelsen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.