Matematik

Lidt mat-hjælp. Det haster..

09. november 2008 af Angora92 (Slettet)

Hej. Er lidt i tvivl om det er matematik.

I en retvinklet trekant for vi at vide et vinklerne er: A=30,4 grader, B=59,6 grader og C=90 grader. Siderne i trekanten er: a=2,69, b=4,58 og c=5,31.

Så lyder spørgsmålet: Beregn højden på b?

Hvordan gør jeg det? Jeg ville tro højden af b er det samme som a, da a står vinkelret på b, eller hvad?

Og så er der også lige en anden ting jeg er i tvivl om. En anden opgave lyder sådan: Om trekanten ABC oplyses at C=90 grader, a=5, b=4, og D er fodpunktet for højden fra C.

1) Tegn en figur, og vis, at trekant ABC er ensvinklet med trekant ACD? (hvordan gør jeg det)

2) Beregn AD og BD?

Håber nogen vil hjælpe. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Rousfv (Slettet)

hb = sin(A) • c


Skriv et svar til: Lidt mat-hjælp. Det haster..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.