Matematik

Hjælp til problemregning.

09. november 2008 af josephinewv (Slettet)

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp til et par opgaver. (:

håber der er nogle kloge hoveder der lige har 5 min.

to ligninger:

7x/8+3=-4
1-(8-q)=4q+3(3q-6)
 

og opg. 2 i denne:

Opgave 5
Nogle gymnasielever har undersøgt, hvor hurtigt et fyrfadslys brænder. Først fandt de, at lyset vejede 20 g og den lille aluminiumbeholder 0,8 g. Herefter tændte de lyset, vejede det med mellemrum og fik følgende tal:


x     0     5     10    18    27     32
y 18,9  18,7 18,5 18,2 17,8 17,6

1. Påvis, at vægten y afhænger lineært af tiden x. (Benyt evt. Excel).
2. Bestem en forskrift for linjen.
3. Hvad vejer lyset efter 15 min?
4. Hvor lang tid går der, før der er brændt 2 gram af lyset?
5. Hvornår er lyset brændt ned?
 

håber virkelig der er en der kan kan hjælpe. (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

pas


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2008 af Isomorphician

(7x/8) + 3 = -4

7x/8 = -7

7x = -56

x = ...

.....

1 - (8 - q) = 4q + 3(3q - 6)

-7 + q = 4q + 9q - 18

11 = 12q

... = q

...

Tror du skal bruge din lommeregner til 2'eren.
 


Skriv et svar til: Hjælp til problemregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.