Matematik

Lineartitet

09. november 2008 af Stella Lilja (Slettet)

Linien M går gennem 2 punkter A (-2,1) og (3,2). Bestem en ligning for m (?) og undesøg om punktet

C (5,3 ; 2,4 ) ligger på m.

- jeg er virkelig forvirret her, så jeg har brug for en grundig forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt, at hældningskoefficienten er givet ved:

Og benyt herefter formen y=ax+b til at bestemme konstantledet.


Svar #2
09. november 2008 af Stella Lilja (Slettet)

Jeg kender ikke alt det, har bare fået opgaven for og vi har aldrig haft emnet før, så er helt  blank !


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af Isomorphician

En ret linje har forskriften:

f(x) = y = ax + b

hvor a er hældningskoefficienten, og b er funktionsværdien for x = 0.

Du kan finde hældningskoefficienten a ved:

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

Når du har fundet a, kan du bruge følgende formel til at finde forskriften for M:

m(x) = a(x - x0) + f(x0), hvor (x0, f(x0)) er ét af dine punkter fra opgaven.


Svar #4
09. november 2008 af Stella Lilja (Slettet)

Okay er kommet ned til det her 2,4 = 2,46 så det betyder at punktet C ligger ikke på linjen M ? ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2008 af Isomorphician

Nemlig.


Skriv et svar til: Lineartitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.