Matematik

andengradsligning HASTER

09. november 2008 af okrn (Slettet)

Bestem de tal for a, for hvilke ligningen

x^2 + ax+a = 0

har mindst 1 løsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Isomorphician

Hint: Mindst én løsning kræver at d ≥ 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2008 af lepetitdanois (Slettet)

udregner diskriminant:

d= b2-4ac= a2-4*1*a=a2-4a
 

opstiller ulighed da d>0 for at have mindst én løsning

a2-4a >0

a2>4a

a<4


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hvis ligningen mindst har 1 løsning... hva skal d så være?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2008 af mathon

d = a2 - 4a = a(a-4) ≥ 0

a ≤ 0  v  a ≥ 4


Svar #5
10. november 2008 af okrn (Slettet)

Der er en der får a>4 og en anden der får a<0 eller a>4??


Svar #6
10. november 2008 af okrn (Slettet)

got it..


Skriv et svar til: andengradsligning HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.