Matematik

determinant

10. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Det er længe siden, jeg har haft om determinanter, kan i hjælpe mig i min opfriskning? (:

a) Kan det passe at determinanten til d er:

I-1 2I
I2  5I = (-1*5)-(2*2) = -9
 

b) Løser jeg denne (determinant) ligning på den korrekte måde?
I k   2 I
I 4 k-1I = k^1-1= 0 ? k=1
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis jeg læser din notation korrekt, så er a korrekt.

b) er forkert. Determinanten er k(k-1) - 4*2 = k2-k-8 = 0

Du kan løse andengradsligningen som normalt.


Svar #2
10. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

årh ja, selvfølgelig... Ligningen hedder:

(k*(k-1))-(4*2) = -6

Så det skulle gerne blive: <=> k^2 - k = 2 <=> ;S Ja hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er opgaven i b'eren?


Svar #4
10. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

At jeg skal løse ligningen (k*(k-1))-(4*2) = -6


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Løs den som sædvanlig andengradsligning.


Svar #6
10. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Ja, så får jeg : k^2 - k = 2
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Træk 2 fra på begge sider og du får k2-k-2=0 som kan løses som andengradsligning.


Svar #8
10. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

;S Kan desværre ikke komme videre.. solve siger -1 eller 2


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Udregn diskriminanten og indsæt i ligningen for løsning af andengradsligning.


Svar #10
10. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

diskriminantet? ikke determinanten?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#10: Du kan vel godt huske, hvordan man løser en andengradsligning af formen ax2+bx+c=0?


Svar #12
10. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

:'( Ærligt nej


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#12: Du skal udregne diskriminanten, d, som er d=b2-4ac og benytte denne i


Skriv et svar til: determinant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.