Matematik

Integrale

11. november 2008 af ssjp (Slettet)

Der er to opgaver jeg ikke rigtig kan komme videre med.

a) Vis at ∫ x2 ln(x) dx eksakt giver 2/9e2 + 1/9

OBS: der står e over integraletegnet og 1 under. Den nedre grænse er altså 1 og den øvre er e

b) Bestem ∫ 2x2 + x / x dx

OBS: der står 2 over integraletegnet og 1 under. Den nedre grænse er altså 1 og den øvre er 2
 


Svar #1
11. november 2008 af ssjp (Slettet)

RETTELSE:

Der er to opgaver jeg ikke rigtig kan komme videre med.

a) Vis at ∫ x2 ln(x) dx eksakt giver 2/9e2 + 1/9

OBS: der står e over integraletegnet og 1 under. Den nedre grænse er altså 1 og den øvre er e

b) Bestem ∫ 2x2 + x / x dx

OBS: der står 2 over integraletegnet og 1 under. Den nedre grænse er altså 1 og den øvre er 2
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. november 2008 af mathon

se vedhæftet

Vedhæftet fil:integral_20.doc

Svar #3
11. november 2008 af ssjp (Slettet)

Tak. skal B laves på samme måde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Står 2x2 + x / x for (2x2 + x) / x eller 2x2 + (x / x) ... i begge tilfælde kan du dividere med x og bruge integralets linaritet :-)


Svar #5
11. november 2008 af ssjp (Slettet)

Den første måde :-)

hehe Det er det der er problemet..


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

.. så er ∫(2x2 + x) / x dx =∫(2x+1)dx=∫ 2x dx+∫1 dx=x2+x hvor grænserne er 1 og 2: (22+2)-(12+1)=6-2=4


Svar #7
11. november 2008 af ssjp (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.