Latin

Sætnings analyse

12. november 2008 af ShaneM (Slettet)

Er der nogle på studieportalen, der kan hjælpe mig, med at analysere denne sætning:

"Roma vel Urbs in medio imperio est"

Jeg skal finde alle led der er (subjekt, verballed osv.), men jeg har svært ved at forstå sætningen. /:

Mvh. ShaneM


Brugbart svar (3)

Svar #1
01. december 2008 af musse91 (Slettet)

 Roma = Subjekt

vel = jeg tror det er et adverbialled

Urbs = Prædikat til Subjekt

in medio imperio = præpositionsforbindelse (forholdsordsled)

est = verballed

Rom er en storby i midten af imperiet... (Jeg ved ikke hvad "vel" betyder)


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. maj 2009 af cand.mag i latin og fransk (Slettet)

Vel betyder eller


Brugbart svar (3)

Svar #3
23. maj 2009 af Stygotius (Slettet)

"subjektsprædikativ", -ikke "subjektsprædikat", tak !

Der kunne også ligge et implicit subjekt (fra konteksten) i "est", og Roma og urbs bliver så begge to subjektsprædikativer.

musse91, -Husk lige på at  "imperio" ikke er genitiv og ikke underordnet medio. 


Skriv et svar til: Sætnings analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.