Matematik

parablen og ligning

16. november 2008 af cloudo (Slettet)

Løs ligningen (x - 1)(x^2 - 4) = 0

En parabel er bestemt ved ligningen y = x^2 - x - 2. Bestem toppunktet for parablen.

help...


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af Isomorphician

Den første: Brug nulreglen.

Den anden: Brug toppunktsformlen, eller find f'(x) = 0


Svar #2
16. november 2008 af cloudo (Slettet)

kan ikke huske toppunktsformlen.

er det: T = ( - (b / 2a), - (d / 4a) ) ???


Svar #3
16. november 2008 af cloudo (Slettet)

En parabel er bestemt ved ligningen y = x^2 - x - 2. Bestem toppunktet for parablen.

a = 1   b = 1   c = -2

d = b^2 - 4ac

d = 1^2 - 4 * 1 * (-2) 

d = -8

T = - (1 / 2*1), - (-8 / 4*1)

T = -0,5, 2

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2008 af Isomorphician

b = -1

d = 9


Skriv et svar til: parablen og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.