Matematik

Dif-regning

16. november 2008 af soginy (Slettet)

f(x) = Tan x , x e ]-π/2 ; π/2[

Bestem en ligning for hver af de to tangenter til grafen for f, der har hældningskoefficienten 2..

Er der nogen der kan hjælpe mig med at forklare, hvad der´er jeg skal.. Forsrår den ik helæt..

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Vi benytter reglen:

Således:

Ved at iagttage enhedscirklen og med kendskab til pytagoras, ved vi at:

Dermed:


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg har indsat lidt skævt efter "således". Det er heldigvis ligegyldigt i dette tilfælde, men nu ved du det, så det ikke forvirrer dig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Nu skal du bare finde de to tangenter.

f'(x)=2

Herefter skulle du gerne få to x-værdier at regne videre på..


Svar #4
16. november 2008 af soginy (Slettet)

Hvordan ved du ar f(x) er lig med 2??


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. november 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)≠2

f'(x)=a=2

Læs efter!


Skriv et svar til: Dif-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.