Matematik

Optimering

17. november 2008 af crew (Slettet)

Overfladen af en kuglekalot med højden h er:
O = 2 • ∏ • r • h
hvor r er radius af kuglen. Volumen af en kuglekalot er:
V = ? • ∏ • (3 • r • h2 – h3)

Jeg skal nu overveje hvilke begrænsninger der er på størrelsen af h, når det skal være en kuglekalot.

Jeg ved ikke hvordan jeg løser opgaven. :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Den har jeg da prøvet at hjælpe dig med hele dagen... :s


Svar #2
17. november 2008 af crew (Slettet)

Jamen jeg forstår den simpelthen ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeg har prøvet at guide dig. Prøv at indsætte h=r i dine formler og se, hvad de reducerer til.


Svar #4
17. november 2008 af crew (Slettet)

O = 2 • ∏ • r • r

V = 1/3 • ∏ • (3 • r • r2 – r3)

Er det rigtigt? :s Det tror jeg nemlig ikke det er.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Det er helt korrekt. Prøv at reducere lidt på dem. Dvs. træk sammen på leddene. Gang ind i parantesen for V's vedkommende.


Svar #6
17. november 2008 af crew (Slettet)

jamen det forstår jeg ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvilken del af det?


Svar #8
17. november 2008 af crew (Slettet)

# 5


Svar #9
17. november 2008 af crew (Slettet)

O = 2 • ∏ • r 2

V = 1/3 • ∏ • (3 • r • r2 – r3)

???


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Hvilken del af #5? Prøv at forkorte på ligningerne - få dem til at være så små som muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#9: Øverste er reduceret korrekt. Nu mangler du blot den nederste. :)


Svar #12
17. november 2008 af crew (Slettet)

V = 1/3 • ∏ • 3


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#12: Ikke helt. Du mangler noget med r3.


Svar #14
17. november 2008 af crew (Slettet)

V = 1/3 • ∏ • (3 • r3 – r3) ???


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#14: Jeps. Hvad giver parantesen?


Svar #16
17. november 2008 af crew (Slettet)

0 ??


Svar #17
17. november 2008 af crew (Slettet)

er du der? :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#16: Niks - det gør den ikke.

#17: Ja, men havde ikke lige lagt mærke til, at der var et nyt indlæg.


Svar #19
17. november 2008 af crew (Slettet)

Er r ikke = 0? For hvis r = 0 så giver den 0. Ellers forstår jeg den ikke. :(


Brugbart svar (0)

Svar #20
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#19: Inde i parantesen: 3r3-r3 = 2r3.


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.