Idræt

træning haster

18. november 2008 af cattp (Slettet)

Hej.

Jeg har brug for hjælp, - jeg er igang med et idrætsprojekt, som har varet 8 uger. Her kunne man vælge mellem at træne konditionatræning, styrketræning og almen sundhed. Jeg valgte nr 3, hvor jeg ønsker at sætte nedsætte min fedtprocent. Jeg vejer nu 59 kg og har en fedtprocent på 28.

Jeg skal skrive et teoriafsnit om dette, men hvad skal jeg have med i min teori? der står jo meget om kondition og styrke, men teori til almen sund om fedtprocent, der ved jeg ikke helt hvad den røde tråd skal være. - skal ca fylde 1,5-2 sider. hjælp:-)

Mvh Catrine


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2008 af 150972

Hvad menes med almen sundhed? kost? 


Svar #2
18. november 2008 af cattp (Slettet)

dem som har konditionstræning kan jo skrive om aerob og aneorob træning i teoriafsnittet, og dem med styrketræning kan skrive om muskeludholdenhed, muskelstyrke osv.. men når jeg vil reducere min fedtprocent hvad skal jeg så have i mit teoriafsnit? :-)


Svar #3
18. november 2008 af cattp (Slettet)

og - hvordan skal jeg træne for at tabe mig mest, - nedsætte min fedtprocent.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2008 af 150972

der er flere veje til en reduceret fedtprocent. Den hurtigste vej går gennem en kostomlægning supleret med et træningsprogram der vægter et øget muskelmasse samt konditionstræning med varieret intensitet, det skal dog siges at man får mest ud af at træne med en højere intensitet frem for det man i gamle dage kaldte fedtforbrænding. Det skyldes flere grunde som du kan læse i dine bøger.

1.prioritet: kostomlægning

2.prioritet: styrketræning

3.prioritet: kredsløbstræning

Grunden til at jeg har skrevet styrketræning først er fordi når du reducerer dit energiindtag og der opstår et energiunderskud vil kroppen forsøge at finde energien andre steder fra. Du skal altså reducerer indtaget af kulhydrater og fedt og øge indtaget af proteiner samtidig med at du styrketræner. Det gælder for dig om at bibeholde så meget muskelmasse så muligt og samtidig tabe vægt. Du vil selvfølgelig også reducere noget af den væske som er bundet i kroppen pga. salt og sukker.

Hvis du ikke styrketræner mister du muskelmasse. Det er det man ser på mennesker der har været taget til fange og hodt indespærret i en længere periode eller folk der er syge og sengeliggende.

Kredsløbstræningen skal gøre at du simpelthed forbrænder mere energi. Du hjælper kroppen på vej til et energiunderskud.


Svar #5
18. november 2008 af cattp (Slettet)

okay tak.

Det som jeg har fundet frem til er, at når man skal nedsætte sin fedtprocent skal man følge et aerobt træningsprogram, hvor man tager udgangspunkt i kredsløbstræning? er det helt ved siden af da, i forhold til styrke?

Skal jeg måske i virkeligheden skrive, at når man ønsker at nedsætte sin fedtprocent skal man både fokusere på konditionstræning men også styrketræning eller hvad? Eller kan jeg nøjes med, at skrive om en af dem?


Svar #6
18. november 2008 af cattp (Slettet)

Hvis jeg skal lave et træningsprogram hvor jeg veksler mellem styrketræning og motionstræning, 8 uger, 3 gange om ugen, hvor meget skal jeg så fokusere på hver?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2015 af andersv9

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. januar 2019 af thekman

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2020 af Runefangel

Slettet

Skriv et svar til: træning haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.