Idræt

fedtforbrænding

18. november 2008 af cattp (Slettet)

Hej.

Når man ønsker at forbrænde fedt, har jeg nu ved hjælp herinde fra, og fra nettet, fundet ud af, at for at opnå det bedste resultat skal man kombinere styrketræning med konditionstræning.

Når det er konditionstræning skal det så være aerob eller aneorob? er det kredsløbstræning der skal til? har også læst at man skal kombinere styrketræning med HIIT (høj intensitet) da man forbrænder fedtdepoterne bedre end ved lav intensitet.? er det rigtigt, eller skal det være styrketræning kombineret med kredsløbstræning ved lav intensitet? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2008 af 150972 (Slettet)

Konditionstræning skal være aerob. Det giver ikke mening at tale om kondition og anaerob træning. Anaerob betyder uden ilt. Det er altså arbejde der forløber udenom hjerte/kredsløbet.

Aerob/anaerob processer forgår i musklerne. Dvs det er en del af en proces hvori der skaffes energi til musklerne.

I en konkurrence fx 800 meter løb (tager lidt under 2 min. for de hurtigste) kan musklerne delvist "fremskaffe" energi uden ilt altså anaerobt. 

På en 100m løbekonkurrence spaltes ATP/CP og dette behøver intet ilt. Derfor behøver løberne ikke tænke på vejrtrækningen.

Man forbrænder ikke fedtdepoterne bedre ved HIIT. Det koster bare mere energi og man har typisk et øget stofskifte i tiden efter (12-24 timer) pga restitution. Man forbrænder altså også energi når man ligger der hjemme og slapper af efter træning.


Svar #2
18. november 2008 af cattp (Slettet)

Men i forhold til et fedttab er det så ikke bedre at træne ved HIIT end ved langvarig lav intensitet`?


Svar #3
18. november 2008 af cattp (Slettet)

forstår godt hvis i ikke gider læse det:-) Men her er mit udkast til teorien bag kredsløbstræning, har endnu ikke skrevet om styrketræning.

Teori: Mit fedttabstræningsprogram vil være en kombination af konditionstræning og styrketræning.
Konditionstræning: Jeg vil beskæftige mig med aerob træning, som er kroppens evne til at præstere arbejde ved hjælp af energi, som leveres af de iltkrævende processer i kroppens muskler. Der findes to former for aerob træning af kondition:
Kredsløbskondition: kredsløbets evne til at transportere ilt ud til musklerne.
Stofskiftekondition: musklernes evne til at udnytte ilt og bortskaffe affaldsstoffer
Jeg vil hovedsageligt beskæftige mig med kredsløbskondition, netop for at forbrænde energi og hjælpe kroppen på vej, til et energiunderskud. Udfordringen for kroppen ved denne træning er, at forsyne musklerne med ilt hurtigt nok, således at der udføres respiration, da det er denne proces musklerne får deres energi (ATP) fra. Respiration kræver netop ilt og for at kunne løbe hurtigt skal kroppen kunne optage en del ilt pr. minut, for netop at få tilført meget energi i form af ATP til musklerne.
Ilten optages i lungerne og bringes herefter over i blodbanen. Blodkredsløbet transporteres ilten ud til musklerne og her foregår respirationsprocessen. Lungerne og musklerne har en overkapacitet til at optage ilt, og flaskehalsen for transport af ilt ligger i kredsløbet, hvorfor man kalder det kredsløbskondition. Hjertets pumpeevne begrænser hvor meget meget ilt, som gennem blodet kan sendes ud til musklerne og dermed hvor meget ilt man kan optage. Kredsløbskondition medvirker til, at hjertet bliver bedre til, at pumpe blod ud og blodvolumen øges. Da maksimalpulsen ikke kan trænes, da den afhænger af alder, er det slagvolumen som skal optimeres, således at kroppen kan tilføres mere ilt .
For at bibeholde min muskelmasse og for at undgå at stofskiftet falder for meget, vil jeg benytte mig af intervaltræning, som også er en effektiv metode, til at forbrænde fedt. Metoden øger også optimeringen af slagvolumen. Denne træning består af skiftende intervaller med moderat intens og perioder af nær maksimal ydeevne. Man varierer altså mellem arbejde med høj intensitet og hvileperioder. Hvileperioderne skal oftest være halvt så lange som arbejdsperioderne.
I forhold til ønsket om at nedsætte min fedtprocent er det den samlede mængde energi man forbrænder, som er interessant, - jo højere intensitet jo flere kalorier forbrændes, og derfor også intervaltræning.
 


Svar #4
18. november 2008 af cattp (Slettet)

du er forresten virkelig flink til at hjælpe 150972:-) det er pænt af dig.

i forhold til min fedtreducering, er det så med henblik på styrketræning, muskeludholdenhed, muskelvækst, muskelstyrke, eksplosiv styrke eller spændstighed jeg skal fokusere på? hvilke styrketræningsøvelser skal jeg lave for at tabe mig og bibeholde min muskelmasse?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. december 2010 af nikolai14 (Slettet)

 Hmm - Det er korrekt at anaerob træning drejer sig om at træne processer der foregår uden ilt - men denne træningsform kan også være yderst hård for kredsløbet, så kan derfor også være en hensigtsmæssig måde at træne kredsløbet på. Specielt træning af den anaerobe kapacitet. 


Skriv et svar til: fedtforbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.