Matematik

NUL_REGEL! - Hjælp, det haster!

18. november 2008 af 100690 (Slettet)

Fatter det ikk...
HJælp, det er til en matematik aflevering!

0 = (x2 – 25)(x + 3)

og

0 = (x2 – 25)(x - 3)



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af Danielras (Slettet)

Nulreglen siger bare at hvis et produkt skal give 0 så skal minimum en af faktorerne være 0. Dvs. at i den første f.eks. der finder du de x-værdier der løser ligningen ved at løse:

x^2 -25 = 0

og

x+3 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2008 af mathon

0 = (x2 – 52)(x + 3) = (x+5)(x-5)(x+3) = 0


Skriv et svar til: NUL_REGEL! - Hjælp, det haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.