Matematik

Andengradspolymnomier!

18. november 2008 af 100690 (Slettet)

Hjælp!

a) f(x) = 3^2 + 2x - 4

b) f(x) = x^2 - 7x + 10

Hvad opskriver jeg koeffienterne og bestemmer diskriminaten d ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af mathon

a) f(x) = 3x2 + 2x - 4

f(x) = 3x2 + 2x + (-4)

a = 3
b = 2
c = -1
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2008 af Danielras (Slettet)

Standardformen er:

f(x) = ax^2 + bx + c

Prøv at sammenlign med dine udtryk, så skulle det være let at se hvad a,b og c er.

Determinanten kan så bestemmes af:

D = b^2 - 4ac


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2008 af Danielras (Slettet)

Rettelse til #2:

Determinanten = diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2008 af qspace (Slettet)

f(x) = ax2+bx+c

For opgave a)

a=0  fordi der er ikke noget x2 led.

b=2

c= -4

Diskriminanten d kan beregnes efter formlen:

d=b2-4ac


Svar #5
18. november 2008 af 100690 (Slettet)

Tusind tak for svarene :)


Skriv et svar til: Andengradspolymnomier!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.