Engelsk

kort oversættelse

18. november 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

hey hey derude...

jeg er ikke helt sikker i min oversættelse af en tekst, så hvis i hurtig ville sende et blik over det og lige skrive hvis der er gramatiske fejl eller forkert ord-brug, så  ville det være suuuuuper.. :D

Is the USA the nation of liberty?


People from foreign countries often see USA like a nation of liberty. These people think, that the USA is a paradise.
But are they right?
Let’s just open our eyes. New York City is filled up with skyscrapers and new technology. But that’s not all! There are also people everywhere on the streets. They are not only walking on the street, but a large number of people are living there.
It looks like a concentration camp, where there just had been a mass murder.

These homeless people are sick, had bandage, open wounds, wearing dirty ragged clothes and they all seems hungry.
We are talking about approximately 175.000 Americans, who are living like that.

The main reasons of homelessness are because of the decreasing salary while the housing is increasing, rape, poverty, unemployment, abuse and lack of treatment for mental illness.

 

Just for fun
A lot of other people do not see the homeless like they are human beings. That is why the other people act violent, in deffirent ways, to the homeless.

The worse part of the violent is that young people, even teenagers, are attacking homeless people just for fun.
This had happened not just only once, but several times.
New statistics show us, that the “beating for fun” on the homeless is increasing and the number of younger teenagers, who are involved, is increasing over the years. Here we are talking about teenagers from an age of 13 to 20. Last month we had even a case, where two 10-years old boys and a 19-years old man killed a homeless old man with a baseball batt.
The teenagers, who had been caught up in having killed homeless people for fun, say that, they did not know what else fun they could do.
Beating a person to death, must not be that funny at all. The homeless are also human beings, like everybody else.
 

The police had found out that the teenagers are feeling scared, about these people who live on the street. They do not feel comfortable when they walk to the school, or walking in the down town for shopping.

If this is the reason for killing the homeless, we should do something to stop it. but how? what should the society do? or is it the community, who should take the responsibility and do something?


 

og på forhånd taaaaak

PS. hvis der er nogen er har en kort og bedre afslutning, så er i velkommet til at give en lille guide. afslutningen skulle vi nemlig selv finde på. og som i kan se, er den lidt LOST.. :P

det der er skrevet med kursiv, er min afslutning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af Apaturia (Slettet)

Hehe, typsik fejl med "on" og "in" the street ;-) "on the street", dvs. så er man prostitueret på gaden, "in the street", så går man på vejen.

"where there just has been mass murder" skal være "where there just HAVE been mass murder"

"These homeless people are sick, had bandage, open wounds, wearing dirty ragged clothes and they all seems hungry. " Hmm, tror det ville være bedre hvis du skrev: "These homeless people are sick, have open wounds and all seem so hungry" Og seems skal være seem, som jeg også skrev.
Din tilføjelse med "had bandage" er ikke helt korrekt skrevet. Forstår godt din mening med det, men det lyder ikke godt.
"The main reasons of homelessness are because of the decreasing salary while the housing is increasing, rape, poverty, unemployment, abuse and lack of treatment for mental illness."
Her ville det lyde bedre, hvis du skrev: "..... while the housing prices are increasing. Also is raping, poverty, unemployment, abuse and lack of treamnet for mental illness an increasing area"

"A lot of other people do not see the homeless like they are human beings." Det ville lyde bedre, hvis du skrev:
"A lot of people do not see the homeless as human beings."

"That is why the other people act violent, in deffirent ways, to the homeless." Igen, fjern "other people", idet du har givet de mennesker der er hjemløse et navn for sig selv, nemlig hjemløse.
Kan du se forskellen? "De mennesker der er hjemløse" og "hjemløse"

Deffirent er stavet forkert, og staves: diffirent.
Sætningen ville lyde bedre, hvis du skrev: "That is why some people act violent to the homeless".
"some people" ville være passende, da det jo ikke er ALLE der er sådan mod dem.

"The worse part of the violent" = "The worse part of the VIOLENCE"
"This had happened not just only once, but several times." = "This haven't just happened once, but have been seen many times" (det sker jo ret ofte)

"Here we are talking about teenagers..." Det lyder bedre, hvis du undlader "here", og bare skriver: "We are talking about teenagers..."

"Last month we had even a case" = "Last month there was a case"

"19-years old man" Forstår ikke? Man er ikke gammel når man er 19? Bare skriv  "and a boy aged 19"

"they did not know what else fun they could do." = "they didn't know what elso to do for fun"

"Beating a person to death, must not be that funny at all." = "Beating a person to death, is never funny, and is a act of crime" (Det lyder bedre efter engelsk tale måde, men din sætning er ikke som sådan forkert)

"like everybody else" = "Like everyone else"

"people who live on the street." I dette tilfælde, kan du godt sige "on" (the street).

"...they walk to the school, or walking in the down town for shopping." = "they walk to school, or are walking in (men man kan også sige "to", hvis de er på vej mod) for shopping"

ang. en slutning, så vil jeg ikke tage stilling til dét.
Din stil er glimrende, men har nogen enkelte småfejl.
Ikke noget alvorligt, men nogen ting du bør være opmærksom på, som fx "on" og "in" the street
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2008 af Apaturia (Slettet)

Stavefejlsrettelse på mit indlæg: elso = else
 


Svar #3
18. november 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

ok  .. coool ..

tusind taaaaak..


Skriv et svar til: kort oversættelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.