Matematik

hjælp til log etc

19. november 2008 af kanovi (Slettet)

Hej gutter..

Ville høre om jeg kunne få noget hjælp med disse opgaver herinde.

Der er 4 opgaver i mit sæt der giver mig store problemer, de er følgende;

1) Reducer maksimalt;

5(-2-4x)-(2+3x)(4x-3) + (6x+5)8x/4

2)

f3b =1/2t(stop) fs in (C1 + C2/C2)

Opstil et udtryk for C2? og beregn c2 når f3db = 180kHz, C1= 100nF of fs= 220kHz.

er helt lost her?

3)

P = (Vin - Vout/r (stop) - Iout) Vz.

Opstil et udtryk for r. Beregn den mindste vlrdi R kan antage når følgende er givet; P =1watt, Vin = 9 volt, Vout = vz = 5 volt, Iout <(underscroll) 500 mA ( iout max= 500 mA) er totaaal lost.

Tak for hjælpen hvis der er nogen der kan hjælpe ;(
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2008 af c_aastrup

Kunne du ikke prøve at uploade et billede af din opgave. Det burde ikke være svært, men jeg kan bare ikke læse hvad du skriver når jeg ikke ved hvad der står som fodtegn osv.

Opgave a) ville jeg løse sådan her


Svar #2
20. november 2008 af kanovi (Slettet)

https://files.itslearning.com/file/GetFile.aspx?FileName=Matematik+Opgaves%e6t+3.pdf&Path=ZxgXzv7VZwFFyN%2baFtaa7%2ftT1nMNWOJDUc7kSmMIvUHci2FODxBu90INLiRHR0zEhrGS45BbgMxbH0DCK3t8Y%2fUEpSQDLehl8q6ib%2b8le1ijIanAhKflNywof1EIKa8ip%2fGaJb81uxxnpc2YsukJqx7g7yn%2fYpkA1g%2f1Oas%2b%2bSg%3d&MimeType=application%2fpdf&Domain=www.itslearning.com&TimeStamp=633627958494306250&Signature=KIo4FKI9QSIVmP2saIY%2bOsHonSbIRNJw6%2fu6A80vprN4b6nsCCUa9j7hPb8rDvz641F7aJoGKB4X%2fHVOyn3AkHIyqOPtDyNhnHOA29nx5dZk2JFO4bb0LPLfCkYdYGNq8d0BA8kHqaS8UN%2bq2Xt9cNb5%2bPUPIKbC0e8Wa7qknj8%3d

der ligger min opgave.. tusind tak for din tid!


Svar #3
20. november 2008 af kanovi (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/141129


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2008 af c_aastrup

Til din 2)

Vi skal isolere C2 og det gøres ved at omskrive ovenstående som følger

og videre 








næste opgave kommer når jeg har spist.


Svar #5
20. november 2008 af kanovi (Slettet)

mange mange tak.. det var jeg slet ikke selv kommet frem til, jeg er vidst lidt på røven.

Hvorfor er det der kommer det e derind ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2008 af c_aastrup

Videre til din opgave 2, så tænker jeg mig at du sagtens kan sætte tal ind uden hjælp.

Og din opgave 3) der kigger du på

Og vi skal nu isolere R, så vi skriver lystigt om på ovenstående

Easy as apple pie. Og så er det bare sætte ind...

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2008 af c_aastrup

#5

angående e, så er det fordi, ex er det omvendte af ln(x), altså


Svar #8
20. november 2008 af kanovi (Slettet)

Nå ja.. selvfølgelig...

damn, mange tak for din hjælp det er helt super!


Svar #9
20. november 2008 af kanovi (Slettet)

den streg du laver før fs, hvad er det ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. november 2008 af c_aastrup

En brøkstreg


Svar #11
20. november 2008 af kanovi (Slettet)

godt så, takker..


Skriv et svar til: hjælp til log etc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.