Matematik

vinkelhalveringslinje Va ??

19. november 2008 af Cashius (Slettet)

MIn tekst lyder: I trekant ABC er vinkel C ret. Siden b= 3 og vinkelhalveringslinjen til A er =4.

Jeg har set på et andet indlæg herinde fra omkring vinkelhalveringslinje, men jeg forstår ikke om det betyder at a=4 eller hvad?


Brugbart svar (4)

Svar #1
19. november 2008 af mathon

cos(A) = b/vA = 3/4 = 0,75

A/2 = cos-1(0,75) = 41,4°

A = 2*41,4° = 82,8°

B = 90° - 82,8° = 7,2°

a/sin(A) = b/sin(B)

a/sin(A) = b/sin(B)

a/sin(82,8°)  =  3/sin(7,2°)

a = (3/sin(7,2°))*sin(82,8°)


c = √(a2 + b2)
 


Svar #2
19. november 2008 af Cashius (Slettet)

takk, men det jeg er i tvivl om er, jeg er ikke sikker på hvor min vinkelhalveringslinje skal være henne?


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. november 2008 af mathon

...som altid med den type opgaver
tegn en skitse

vhalverer vinkel A.
du tegner en vinkelbue i vinkel A (inde i trekant ABC)
du afsætter et mærke på buen, så denne er halveret
du trækker en linje fra vinkelspids A gennem det på buen afmærkede punkt til skæring med a

nu har du, hvad du skal bruge...:-)


Skriv et svar til: vinkelhalveringslinje Va ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.