Matematik

Brændpunkter i elipse

19. november 2008 af Valeur (Slettet)

 Hejsa!

Har lige et spørgsmål vedrørende matematik...

Der er givet en ligning 4x^2+y^2-4y=0

Jeg skal finde elipsens brændpunkter, nogen der har formlen eller en ide til hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: Du skal omskrive din ligning til formen for en ellipse - herefter vil brændpunkterne komme direkte ud. :)


Svar #2
19. november 2008 af Valeur (Slettet)

 altså:  x² / 1 + (y - 2)² / 4 = 1

Hvor ser du brændpunkterne igen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #2: Prøv at slå ligningen for en ellipse op. Af denne fremgår, hvor du finder værdierne for den halve storakse og lign. afstande, der er relevante i en ellipse.


Svar #4
19. november 2008 af Valeur (Slettet)

 Allright!

Ellipsen har centrum i (0,2) og har en lilleakse på 2 og en storeakse på 4:

Dvs at ligningen for ellipsen er:

(x^2/2^2)+(y^2/1^2)=1  ikke?

fedt at du gider hjælpe;)


Svar #5
19. november 2008 af Valeur (Slettet)

 ligningen får ellipsen! hehe

ellipsen får ligningen selvfølgelig


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2008 af mathon

ellipsen med ligningen

x2/1 + (y - 2)2/22 = 1     har brændpunkterne  (0;2 ± √(22-1))


Skriv et svar til: Brændpunkter i elipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.