Matematik

Hjælp LOST :-(

22. november 2008 af sira (Slettet)

For mikrobølger i vand kan sammenhængen mellem den sakaldte indtrængningsdybde d, målt i cm, og mikrobølgernes frekvens f, målt i MHz, beskrives ved formlen

log(d) = 6,9 - 2 • log(f)

I en bestemt mikrobølgeovn er bølgernes frekvens 2450 MHz.

a) Bestem indtrængningsdybden i vand for denne ovn?

b) Gør rede for, at ovenstående sammenhæng også kan beskrives ved formlen d = k • f-2, og bestem tallet k?

Svar til opg a.

skal man ikke solve( log(d) = 6,9 - 2• log(2450),d) = 1,3233 cm. dvs at indtrægningsdybden bliver 1,33 cm

opg. b

kan jeg få hjælp til den. Jeg er LOST :-(, og er opg a rigtig

Hjælp Hjælp :-( :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af peter lind

b) Brug 10log(d)=106,9-2*log(f)


Svar #2
22. november 2008 af sira (Slettet)

Jeg forstår bare ikke hvordan jeg skal bruge 10log(d)=106,9-2*log(f) til at løse opg. b

Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2008 af peter lind

10log(a)=a og 106,9-2*log(f)=106,9*10-2*log(f)


Svar #4
23. november 2008 af sira (Slettet)

Hvad mener du med #3

Hvad bliver resultatet og hvordan udregner man opg b


Skriv et svar til: Hjælp LOST :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.