Matematik

STAMFUNKTIONER er et hit. :)

23. november 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Bestem den stamfunktion til:
f(x) = exp(3x) – 5x + 7 hvis graf går gennem punktet med koordinatsæt (2,5).
 

Hvorn løser jeg denne. Vi har desværre ikke fået nok undervisning i det, derfor hænger jeg lidt på den. :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af Arctan (Slettet)

F(x) = ∫(e3x - 5x + 7) = 3e3x - 5 + k

Indsæt F(2) = 5 og løs for k.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2008 af Arctan (Slettet)

Der var jeg lige lovlig hurtig.

F(x) = ∫(e3x - 5x + 7)dx = e3x/3 - 5x2/2 + 7x + k


Svar #3
23. november 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Hov hov hov. :) Hvad er det for et tegn?    ∫


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Integraltegn. En stamfunktion svarer til den afledede integreret.


Svar #5
23. november 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Okayy, er den løst? ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej. Du skal finde k med dit punkt.


Svar #7
23. november 2008 af reinholdt_w (Slettet)

okayy. hvorn er det jeg gør det? :S


Skriv et svar til: STAMFUNKTIONER er et hit. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.