Matematik

Paralellogram

23. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan starter jeg en sådan opgave her? .. Bestem k således, at arealet af det parallelogram der udspændes af vektorerne: Vektor a = (7 over (k-4)) , vektor b = (-1 over k), er 20.

Er det så ikke noget med at man ganger på kryds. Pluser de to resultater og sætter dem lig 20 og derved finder x, som en ligning?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du mener med "gange på kryds". Der findes en vektormultiplikation, der skrives med et kryds altså a×b og som kaldes krydsproduktet eller vektorproduktet. Er det dette du mener så er arealet den numeriske værdi af dette produkt. En anden metode er at finde tværvektoren af for eks. b vektoren og gange denne skalært med a. Den numeriske værdi af dette er arealet. En tredjemetode er at beregne determinanten af de 2 vektorer.


Svar #2
23. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Okay.. så jeg kan sige at jeg udfra dette:

(7 *  k) + ((k-4)*-1) = 20 og så beregne k?


Svar #3
24. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg får k til at være 8/3


Skriv et svar til: Paralellogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.