Matematik

En mark og Trigonometri

24. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

En mark har formen som en (skæv) firkant ABCD, hvor

|AB|=140 m

|AC|=150 m

|BC|=140 m

|AD|=100 m

<DAC (vinkel)= 70 o

Bereegn markens areal i m2

Okay hvordan skal man gribe den sag an? Ved at det er noget med Trigonnometri..

Hilfe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Har ikke tegnet figuren, men du kan sikkert dele figuren op i tekanter


Svar #2
24. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

hmm okay...

Men hvad betyder <DAC (vinklen), er det vinklen fra D-C... eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af MigM (Slettet)

<DAC er vinklen D imellem A og C

Lav firkanten om til 3 trekanter via diagonal skæring og regn udefra sinus og cosinus


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2008 af dnadan (Slettet)

#3 <DAC  er nu vinklen A mellem de to punkter D og C.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2008 af MigM (Slettet)

ikke 3 trekanter, men 2 .. tastefejl


Svar #6
24. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

#5

bare i orden ^^


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2008 af Arctan (Slettet)

Brahmaguptas formel kan benyttes i dette tilfælde.


Svar #8
24. november 2008 af flemmings-helte (Slettet)

..og det er...?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2008 af dara.online (Slettet)

WIKI >> http://en.wikipedia.org/wiki/Brahmagupta's_formula

... men jeg tror ikke det er en hjælp da du ikke kender alle siderne -___- ... men #7 mås forklare.


Skriv et svar til: En mark og Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.