Matematik

hjææælp

25. november 2008 af mukka (Slettet)

hej jeg har lige regnet en opgave ud men den er ikke rigtig vad gør jeg forkert og nogen der kan den rigtig løsning det her gør jeg

opgaven lyder

rektangel med arealet 60 den ene side er ½ længere end den anden side beregn sidernes længde

så stiller jeg det op som en andengrads ligning

60=x2+½x

x2+½=-60

a=1

B=½

c=-60

d= b2-4ac

d=½2-4*1-60

1/4+240=√240

-½±√240,25/-120= syntax error på min lommeregner opgven skal gi 7½ og 8

hvordan gør jeg


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2008 af dnadan (Slettet)

Hvorfor sætter du x i anden? Og det burde være gange.

Du har at A=60, den ene side kaldes a den anden for b. Ydermere vides det, at den ene side er ½ længere end den anden. Dvs. b=½+a

Arealet af en trekant er bestemt ved:

A=½*a*b, hvor der kun er én ubekendt.

- I øvrigt, giv nu indlægget en sigende titel, det kan da ikke være så svært.


Svar #2
25. november 2008 af mukka (Slettet)

en rektangel er en firkant og skal ikke beregnes som en trekant skal den


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Åh undskyldning, havde læst det som en trekant!

Arealet skal naturligvis beregnes som:

A=a*b

Beklager forvirringen :-)


Svar #4
25. november 2008 af mukka (Slettet)

obs det ikke arealet der skal findes det er siderne


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2008 af madsppp2000 (Slettet)

jeg ville nu sige b*a=60    og finde ud af hvad b er    b=2a  (da vi siger at a er halv størelse af b) og indsætte det i    den første.    (2*a)*a=60     2a2=60       a=kvadratrod(30)     den værdi ganger du med 2 for at finde den anden side......


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.