Matematik
Uegentligt integral
Hej SP.
Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal bestemme hvorvidt et uegentligt integral er Konvergent eller divergent, og i tilfælde af konvergens angive værdien. Problemet består i at jeg skal integrere over B og B = { x >= 1 og x <= y <= sqrt( x^2 + 1) }
hvordan gør jeg det?
Hele integralet ser således ud
S( y / (x^2+x))dS , B = { x >= 1 og x <= y <= sqrt( x^2 + 1) }
B
Håber det er forståeligt nok, og at nogen kan hjælpe.
på forhånd tak
Mikziel
Svar #1
25. november 2008 af dara.online (Slettet)
ved ikke helt hvad du mener med dS ... hvis du mener d(x,y), så skal du bare omforme integralet til et dobbelt; hvor du ændre B så der kan indsættes grænser ... derefter er det bare at regne ............ hvor du hurtigt kan se om denne er konv eller div
Svar #3
26. november 2008 af dara.online (Slettet)
Omskriv ∫Bf(x,y)dS=∫x∫B|xf(x,y)dydx ... igen jeg antager at dS=d(x,y)
Svar #4
26. november 2008 af dara.online (Slettet)
∫x betyder integrer over relevante x'er, og ∫B|x betyder integrer over relevante y'er givet x i mængden B ... dette er ikke en notation du bør/skal tilegne dig ;O)
Skriv et svar til: Uegentligt integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
