Matematik

Mat notation

21. oktober 2004 af Lurch (Slettet)
Hvad betyder,
F: R^2 -> R
min lærere hgar brugt denne notation et utal af gange i vores næste afleveringssæt, men jeg aner ikke hvad det betyder, og det står ike i vores bog.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2004 af Jean

Det er en afbildning fra R^2 ind i R

F.eks. F(x,y) = x + y hvor (x,y) i R^2

Svar #2
21. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

ok,
men f(x,y) afbildedes i rummet, R^3?
eller siger notationen at afbildningen fra R^2 sker i en dimension forskellig fra R^2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2004 af riquelme (Slettet)

det betyder bare, at du tager to reelle tal (x og y) og får ét reelt tal tilbage z = x + y

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Du arbejder med lineær algebra ligenu ikke? Jeg husker også at jeg havde svært ved at fatte det.

En 3x2 matrice kan vel ses som en afbildning af R^3 ind i R^2 ?

Eller hvordan er det, Jean, opfrisk lige vores hukommelser :)

Svar #5
21. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

jeg har ikke lineær algebra, men matematisk analyse. Funktions analyse af funktioner af flere variable og den slags sjov og spas....:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2004 af Jean

#4:

Tja...

Alle lineære afbildninger kan repræsenteres ved en matrix...

Dvs.

T(x) = Ax

hvor x tilhører R^n dvs. A er en m x n matrix og afbildningen går ind i R^m.

Funktioner af flere variable er skam meget vigtige for økonomer som os.
Vores verden er alt for simpel at modellere med en variabel.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2004 af Jean

#2

Tænk på funktionen f(x) = x^2

Det kan du sikkert kende som et polynomium.

Her tager du et reelt tal og funktionen afbilder over i et reelt tal, dvs. afbildningen går fra R til R.

I sådanne tilfælde afbilder man normalt grafen for x i et koordinatsystem hvor definitionsmængden er din x akse og din værdimængde er din y akse.

Se nu på funktionen

f(x) = (x^2,x-3)

Her går f fra R ind i R^2.

En sådan afbildes normalt grafisk vha. en parameterkurve.

Fik du den?

Svar #8
21. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

#7 jeps! mange tak

Skriv et svar til: Mat notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.