Matematik

Hjælp

30. november 2008 af nunu1989 (Slettet)

HEj...........

Hvordan finder man parameterfremstillingen for projektionen m1 af linjen m på planen α, når:

m: (x,y,z) = (-1,-2,3) + t (1,3,2)

og α : 5x + y - z = 2...

...................................................................................................................

x=-1+t          y=-2+3t                   z=3+2t

5(-1+t)+1(-2+3t)-1(3+2t)-2=0

6t-12=0             t = 2

sættes ind i linjens parameterfremstilling:

(-1+2, -2+3*2, 3+2*2) =  (1,4,7)

Er det rigtig...? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af peter lind

Du finder først  liniens skæring med planen. Dette finder du korrekt for t=2. Dernæst finder du retningsvektorens projektion på planen. Dertil skal du bruge at normalvektoren til planen er (5,1,-1). Projektionen er så retningsvektor for den søgte linje.

En anden måde er at finde et andet punkt på linien m og projektere dette ned på planen. Linien gennem de to punkter er så den søgte linie.


Svar #2
30. november 2008 af nunu1989 (Slettet)

hvordan finder man retningsvektorens projektion på planen?


Svar #3
01. december 2008 af nunu1989 (Slettet)

HVORFOR INGEN HJÆLP?????????


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2008 af peter lind

Find retningsvektorens projektion på normalvektoren. Trækker du denne projektion fra retningsvektoren har du projektionen af retningsvektoren på planen. Tegn eventuelt en figur.


Svar #5
02. december 2008 af nunu1989 (Slettet)

retningsvektor: (1,3,2)

normalvektor: (5,1,-1)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.