Matematik

numerisk

30. november 2008 af mathi4293 (Slettet)

 l 2x - 4 l = 2
x ≥ 0 ? -2 ≤ x
-(2· x – 4) = 2
x = 3 ? x = -3

- nogen der ved om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af Danielras (Slettet)

Du kan jo sætte tallene ind, og se at det ikke er korrekt. For at finde løsningen skal du løse:

2x-4 = 2

og

2x-4 = -2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2008 af dara.online (Slettet)

#0 nej ... du kan se at x=3 og x=1 løser ligningen


Svar #3
30. november 2008 af mathi4293 (Slettet)

hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2008 af Danielras (Slettet)

Løse de to ligninger i #1. Så har du dine x-værdier. Det numeriske tegn gør jo at hvis venstresiden bliver lig -2 så har vi |-2| = 2 hvilket er sandt.


Skriv et svar til: numerisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.